Editorial

29/10/2014 - 09:14

Editorial - Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014

style="text-align: justify;"> 
Παρέλαση 28ης Οκτωβρίου στη Μυτιλήνη.Είναι ακόμη θέμα ταμπού η κατάργηση των παρελάσεων. Όλη αυτή η φιέστα που ίσως να μην έχει καμία σχέση με όσους θυσιάστηκαν για την ελευθερία μας. Μια φιέστα που τα τελευταία χρόνια είναι μια πριβέ διαδικασία για τους πολιτικούς .  Και οι γονείς να προσπαθούν να καμαρώσουν τα παιδιά τους…
Ωστόσο η φετινή παρέλαση στη Μυτιλήνη είχε δύο αισιόδοξα μηνύματα. Το πρώτο μήνυμα το έδωσε η Δημοτική Αρχή του Σπύρου Γαληνού. Παραχώρησε τη θέση της στην εξέδρα των επισήμων, στους Λέσβιους αγωνιστές του ’40 και της εθνικής αντίστασης.  Ο Σπύρος Γαληνός και οι Αντιδήμαρχοι παρακολούθησαν την παρέλαση στο πεζοδρόμιο μαζί με τους πολίτες.  Μπράβο τους! Έστειλαν ένα διαφορετικό μήνυμα και τίμησαν με το καλύτερο τρόπο όσους θυσιάστηκαν για  ΕΜΑΣ. Αντίθετα οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι προτίμησαν την εξέδρα… απλά ντροπή τους που δεν ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Σπύρου Γαληνού. 
Το δεύτερα θετικό μήνυμα της παρέλασης ήταν η σημαιοφόρος των Προσκόπων Λέσβου. Η Πέτρα - Ζωή Σοάρες παιδί οικονομικής μετανάστριας κράτησε την ελληνική σημαία και έστειλε το δικό της μήνυμα ενάντια στη ξενοφοβία , στο ρατσισμό, στο φασισμό.
 

Μοιράσου το άρθρο!