Editorial

03/09/2014 - 06:31

Editorial - Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2014

r />Τα πρώτα σημάδια της νέα Δημοτικής Αρχής του Σπύρου Γαληνού είναι εξαιρετικά θετικά.  Η πρώτη απόφαση του νέου Δημάρχου ήταν ο ορισμός 10 δημοτικών συμβούλων ως εντεταλμένους συμβούλους  αναθέτοντας σε αυτούς μια σειρά αρμοδιοτήτων όπως εποπτεία, παρακολούθηση, υπογραφή όλων των εγγράφων , πιστοποιητικών και βεβαιώσεων «με εντολή δημάρχου».  Παράλληλα ο Σπύρος Γαληνός εκχώρησε 18 γραφειοκρατικές αρμοδιότητες στους προέδρους τοπικών κοινοτήτων του Δήμου Λέσβου. Με αυτές τις αποφάσεις ο Δήμαρχος Λέσβου δείχνει την συνέπειά του στις προεκλογικές υποσχέσεις και ασφαλώς θα πάψουμε να ακούμε τη λέξη «Κακοκράτης», επινόηση του Δ. Βουνάτσου για να δικαιολογήσει και την υπερσυγκέντρωση αρμοδιοτήτων που είχε επιλέξει.
Χθες ο Δήμαρχος Λέσβου όρισε και τους Αντιδημάρχους (5 Γεωγραφικούς και 8 θεματικούς). Επίσημα λοιπόν η νέα Δημοτική Αρχή ξεκίνησε.
Αξίζει ωστόσο να αναφερθούμε σε δυο «λεπτομέρειες» που δείχνουν ότι ίσως ο Σπύρος  Γαληνός πετύχει κάτι διαφορετικό...
Η πρώτη είναι ότι σε μια μέρα ο Δήμαρχος Λέσβου καθάρισε τον περιβάλλοντα χώρο στη μαρίνα Μυτιλήνης. Και ο καθαρισμός έγινε με τη βοήθεια των Ρομά (τσιγγάνων) που η προηγούμενη  Δημοτική Αρχή τους έβλεπε ως πρόβλημα... Όπως διάβαζουμε στην εφημερίδα «Τα ΝΕΑ της Λέσβου» ο Δήμαρχος Λέσβου μετά από δύο συναντήσεις με τον Πρόεδρο των Ρομά Λέσβου Μανώλη Καμπέρη «πέτυχε» τη συνεργασία των Ρομά στην αντιμετώπιση ενός σημαντικού προβλήματος.
Η δεύτερη λεπτομέρεια είναι ότι ο Σπύρος Γαληνός βρέθηκε στον αγώνα της Καλλονής με τον Εργοτέλη ως απλός πολίτης χωρίς να λάβει υπόψη τις επιθέσεις που έχει δεχτεί από την ΑΕΛ Καλλονής . Και παρακολούθησε τον αγώνα χωρίς να έχει συνοδεία. Μέχρι στην ουρά του κυλικείου περίμενε όπως όλοι οι φίλαθλοι. Μπορεί αυτά να είναι αυτονόητα αλλά σε μια εποχή που έχει χαθεί το «αυτονόητο» καλό είναι να τα επισημαίνουμε.
Και ασφαλώς ο νέος Δήμαρχος Λέσβου δεν τρέχει σε εκδηλώσεις – τελετές. Δείχνει να επιλέγει χαμηλούς τόνους, λίγα λόγια και πολύ δουλειά. Ας ελπίσουμε τα πρώτα θετικά  δείγματα γραφής του νέου Δημάρχου να έχουν  ανάλογη συνέχεια.
 

Μοιράσου το άρθρο!