Editorial

09/04/2014 - 07:14

Editorial - Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

yle="text-align: justify;">Τετάρτη 9 Απριλίου 2014
Η εκπομπή περιείχε τοποθέτηση προϊόντων. Από ούζο μέχρι αεροπορικά εισιτήρια. Αλλά αυτό λίγο μας ενοχλεί. Ούτε τα βίντεο με φαλλό, συνουσία σκύλων και σχολιασμός εύσωμης κυρίας μας ενόχλησαν. Ούτε η εύκολη κριτική μας ενόχλησε, την έχουμε συνηθίσει.
Ο Λάκης Λαζόπουλος λοιπόν στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης. Ο κλασικός Λάκης Λαζόπουλος με τις κλασικές ατάκες και σχόλια που κάποτε τον έκαναν διάσημο. Ο Λάκης σχολιάζει τα πάντα. Λέει αυτό που έχει ανάγκη να ακούσει ο τηλεθεατής. Αλλά ο Λαζόπουλος δεν είπε τίποτα που να αφορά τα προβλήματα της Λέσβου. Ούτε το θέμα με τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια δεν σχολίασε που δεν είναι μόνο τοπικό πρόβλημα. Αλλά πώς να το κάνεις αυτό όταν έχεις χορηγία από ακτοπλοϊκή εταιρεία. Όσο για την εμπάθεια του για το Σταύρο Θεοδωράκη και "Το Ποτάμι" τι να πει κανείς... Αφιέρωσε το 50% του χρόνου για να θάψει "Το Ποτάμι".  Μέχρι κόμματα "ΦΥΤΕΙΑ" και "ΡΕΜΑ" μας παρουσιάσε... Συγνώμη ρε Λάκη αλλά δεν θα πάρω από το δικό σου "μπάφο".
Τα δευτερόλεπτα που προβλήθηκαν πλάνα από τη Μυτιλήνη ελάχιστα. (Δεν θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά αφού δεν είναι τουριστική εκπομπή). Φωτεινή εξαίρεση το απολαυστικό 5λεπτο με τους κατοίκους της Αγιάσου να σχολιάζουν την πολιτική επικαιρότητα με μοναδικό τρόπο και στον επίλογο παραδοσιακός χορός από τοπικό χορευτικό.
Ο Λάκης Λαζόπουλος ως τηλεοπτικό προϊόν καλά έκανε και ήρθε στη Μυτιλήνη. Όσοι παρακολουθούν το Λάκη Λαζόπουλο όλα αυτά τα χρόνια δεν είναι δύσκολο να καταλάβουν ότι ο Λάκης Λαζόπουλος απέχει από τον καλλιτέχνη Λάκη Λάζόπουλο που γνωρίσαμε στους «Μήτσους». Οι τηλεοπτικές του εμφανίσεις είναι σε άλλη λογική. Ασφαλώς και αυτό που κάνει το κάνει καλά όσο υπάρχει κοινό (που έχει πλέον μειωθεί) που τον παρακολουθεί.
Το ζήτημα είναι ότι θεωρούμε τέτοιες εκδηλώσεις ως τη μέγιστη προβολή του νησιού μας. Θυμάστε κάποτε τη συναυλία των Scorpions στο Κάστρο Μυτιλήνης; Μας την παρουσίασαν ως τη μέγιστη προβολή του νησιού μας. Κάπως έτσι ήταν και οι Ολυμπιακοί Αγώνες.
Ο Κώστας Λογαράς είχε γράψει στο protagon.gr
Οκ. Λαζόπουλος αποφεύγει εσκεμμένα να δυσαρεστήσει το κοινό του – μέσα κι έξω απ’ τα πλατό– και μάλιστα σε καιρούς αγριεμένους. Λες κι αυτό το κοινό δεν έχει την παραμικρή ευθύνη για τις μέχρι τώρα πολιτικές του επιλογές, για τα πελατειακά του οφέλη, για την πλαστική ευωχία της τελευταίας 30ετίας. Αν τολμούσε να το ψέξει, θα το έχανε. Αν δοκίμαζε να είναι καυστικός απέναντί του, δεν θα βλέπαμε τόσα χειροκροτήματα και σχεδόν καθολική αποδοχή.
Γι αυτό φροντίζει να το κρατάει στο απυρόβλητο και, αναπτύσσοντας μαζί του σχέση προστατευτική, να παίζει το ρόλο τού «τηλεπατέρα» – αν μου επιτρέπεται ο όρος. Με τον ίδιο τρόπο ακριβώς που οι πολιτικάντηδες κι οι εργατοπατέρες χαϊδεύουνε ανέκαθεν τ’ αυτιά των πελατών τους. Όμως ένας άνθρωπος με τόση ευστροφία κι άλλη τόση επιρροή όπως εκείνος, θα έπρεπε να είχε καταλάβει ότι ελάχιστα απέχει από τον λαϊκισμό. Μόνο στην πρόθεση διαφέρει ίσως. Αλλά τα μέσα που χρησιμοποιεί και το αποτέλεσμα είναι ακριβώς τα ίδια: κολακεύει το κοινό, του δίνει άλλοθι και τελικά το εκμαυλίζει.

 

Ως επίλογο δείτε το καλύτερο βίντεο από τη χθεσινή εκπομπή με τη κα Στρατούλα από την Αγιάσο

Μοιράσου το άρθρο!