Editorial

22/04/2014 - 00:01

Editorial - Τρίτη 22 Απριλίου 2014

yle="text-align: justify;">Τρίτη 22 Απριλίου 2014
Η Χριστιάνα Καλογήρου είναι υποψήφια Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου. Η Χριστιάνα Καλογήρου είναι Γενική Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου (ΑΔΑ). Για να γίνει Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου θα πρέπει να την επιλέξουν σε λίγες μέρες οι πολίτες.  Για να γίνει Γ. Γραμματέας ΑΔΑ χρειάστηκε να την επιλέξει η Κυβέρνηση γιατί ήταν κομματικό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας (και δεν κατάφερε να εκλεγεί Βουλευτής).
Η Χριστιάνα Καλογήρου εξακολουθεί να «πατάει» σε δύο βάρκες: από τη μια ασκεί τα καθήκοντά της στην ΑΔΑ και από την άλλη έχει ξεκινήσει την προεκλογική της εκστρατεία.
Ναι η Χριστιάνα Καλογήρου είναι καθόλα νόμιμη. Δεν κάνει τίποτα παράνομο, δεν έχει κώλυμα με βάση όσα προβλέπει ο νομοθέτης.
Το θέμα είναι ηθικό. Ποιος μπορεί να διασφαλίσει ότι η Χριστιάνα Καλογήρου δεν αξιοποιεί τη θέση της στην ΑΔΑ για ψηφοθηρικούς λόγους;  
Στις 27 Μαρτίου η κα Καλογήρου δήλωσε: «Είναι αυτονόητο ότι θα παραιτηθώ από τη Γενική Γραμματεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης τις αμέσως επόμενες ημέρες.»
Από τότε πέρασε σχεδόν ένας ολόκληρος μήνας. 
Η Χριστιάνα Καλογήρου παραμένει στη θέση της. Η Χριστιάνα Καλογήρου σιωπά. Η Χριστιάνα Καλογήρου ξεχνά όσα δήλωσε.
Το θέμα είναι πλέον σοβαρό. Είναι θέμα και πολιτικό και ηθικό.
Θα εμπιστευτούμε ένα τέτοιο πολιτικό πρόσωπο που κοροϊδεύει με τόσο προκλητικό τρόπο τους πολίτες; Θα εμπιστευτούμε ένα τέτοιο πολιτικό πρόσωπο που «ξεχνάει» τα λόγια που είπε πριν μερικές μέρες;
Είναι κρίμα που ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς (που θέλει να φέρει ένα άλλο πολιτικό αέρα που δεν θα έχει σχέση με τους "πολιτικάντηδες" του χθες)  να δείχνει τόση ανοχή στην προκλητική συμπεριφορά της κας Καλογήρου.
Δεν μπορεί κανείς να κρύβεται πίσω από το γράμμα του Νόμου. Μερικές φορές τα ηθικά θέματα είναι ανώτερα από τα νομικά… Ας μην μας πει η κα Καλογήρου ότι είναι το νόμιμο είναι και ηθικό… το ζήσαμε αυτό και είδαμε που μας κατάντησε.
Έχουμε και εμείς λοιπόν δικαίωμα όσο η κα Καλογήρου παραμένει στη θέση της να φωνάζουμε «μαύρο» στη Χριστιάνα Καλογήρου.
 

Μοιράσου το άρθρο!