Editorial

26/05/2015 - 11:34

Editorial - Τρίτη 26 Μαΐου 2015

H

είδηση έσκασε σαν «βόμβα». Ακύρωση  της φετινής διοργάνωσης του  Beach Street Festival . Το πρώτο ξάφνιασμα έδωσε τη θέση του στην οργή, Και μετά η οργή έγινε προβληματισμός. Τελικά τι είναι η Λέσβος; Τι μυαλά κυβερνούν αυτόν τον τόπο; Ποιοι είναι αυτοί οι άθλιοι μίζεροι τύποι που θέλουν να σκοτώνουν ότι νέο και δημιουργικό υπάρχει σ’ αυτό το νησί;
Αν κάποιος  κάνει μια αναζήτηση στο διαδίκτυο τη φράση «Beach Street Festival» θα βρει 27.100 αποτελέσματα σε ιστοσελίδες όλου του κόσμου που αναφέρονται στα δύο προηγούμενα φεστιβάλ και προβάλουν το νησί της Λέσβου παντού. Και προβάλουν τη Λέσβο με τον καλύτερο τρόπο. Ας μας πει κάποιος από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, από το Δήμο Λέσβου και από την Αποκετρώμενη Διοίκηση Αιγαίου αν τα τελευταία χρόνια υπήρξε καλύτερη προβολή για το νησί μας. Να μιλήσουμε για τις τουριστικές εκθέσεις που πηγαίνουμε και ξοδεύουμε χιλιάδες ευρώ με μηδενικά αποτελέσματα; Να μιλήσουμε για τις εκδόσεις που ξοδεύουμε επίσης χιλιάδες ευρώ με ελάχιστο αποτέλεσμα;
Ο Δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός, η Περιφερειάρχης Χριστιάνα Καλογήρου  και η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου πρέπει να πάρουν επίσημα θέση. Να ενημερώσουν το κόσμο αν θέλουν το Beach Street Festival. Να απαντήσουν τι έκαναν για να το στηρίξουν. Να απαντήσουν αν προσπάθησαν να το «καπελώσουν»
Σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία το να θάβουμε ότι πιο δημιουργικό και νεανικό έχει υπάρξει στο νησί μας είναι πραγματικό έγκλημα. Είναι ντροπή.
Αν το Beach Street Festival ήταν σε άλλο νησί οι τοπικοί άρχοντες θα έκαναν τα πάντα να το στηρίξουν. Εδώ στην «γκασμαδία του Αιγαίου» η δημιουργία φοβίζει , ότι δεν ελέγχουν τους τρομάζει.
Η οργανωτική επιτροπή αναφέρει: «Φέτος, στην 3η και σημαντικότερη χρονιά της διοργάνωσης, δυστυχώς δεν συναντήσαμε μέχρι τώρα την υποστήριξη που απαιτείται από τους τοπικούς φορείς της Λέσβου, με αποτέλεσμα να υποχρεωθούμε να ακυρώσουμε την διεξαγωγή του φετινού φεστιβάλ, καθότι μας ήταν ήδη εμφανές ότι οδηγούμαστε σε μια κατώτερη των προσδοκιών διοργάνωση. Προκειμένου λοιπόν να διοργανώσουμε ένα φεστιβάλ υπό προϋποθέσεις και κατά παραγγελία τρίτων, με πάρα πολλές υποχωρήσεις ως προς τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς στους επισκέπτες και καλλιτέχνες, αποφασίσαμε να προχωρήσουμε στην οριστική ακύρωση της φετινής διοργάνωσης, από σεβασμό προς όλους εσάς που μας στηρίξατε τις προηγούμενες 2 χρονιές.»
Σε μερικές λέξεις περιγράφουν την αλήθεια , την πραγματικότητα της Λέσβου. Πάντα θα βουλιάζουμε στη μιζέρια μας, πάντα θα προσπαθούμε να σκοτώνουμε το νέο και τη δημιουργία.

Μήπως όμως πρέπει να αντιδράσουμε; Θα τους αφήσουμε για ακόμη μια φορά να επιβάλλουν την προσωπική τους «μούχλα»;
 

Μοιράσου το άρθρο!