Editorial

30/07/2015 - 07:27

Μόνο μία λύση υπάρχει για την οδό Ερμού: μπάρες !

Πεζοδρόμηση Ερμού Μυτιλήνης!  Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται άλλη μια προσπάθεια απαγόρευσης κυκλοφορίας οχημάτων στην οδό Ερμού.   Η εκτίμησή μας είναι ότι και αυτή η προσπάθεια θα αποτύχει αν και οι η παρούσα Δημοτική Αρχή κάνει φιλότιμες προσπάθειες.

Από την προηγούμενη εβδομάδα άρχισαν να πέφτουν βροχή τα πρόστιμα. Τσουχτερά πρόστιμα 200 ευρώ για κάθε διερχόμενο αυτοκίνητο.  Βέβαια τα μέτρα εφαρμόζονται όσο είναι σε εξέλιξη το μπλόκο της τροχαίας .  Σταδιακά οι έλεγχοι θα ατονήσουν και θα επιστρέψουμε στην προηγούμενη κατάσταση.

Εδώ και χρόνια η Ερμού έχει πάψει να είναι πεζόδρομος. Και αυτό έχει περάσει στη συνείδηση και των οδηγών και των πεζών.  Τις νύχτες είναι επικίνδυνο να κυκλοφορείς στην Ερμού καθώς ο κάθε φιγουρατζής ηλίθιος οδηγός θεωρεί καλό να αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα.... 

Η Ερμού έχει πάψει να είναι πεζόδρομος από τη στιγμή που μερίδα επαγγελματιών  της Ερμού δεν σέβεται το ωράριο τροφοδοσίας καταστημάτων , δεν σέβεται το ωράριο αποκομιδής σκουπιδιών.

Η Ερμού έχει πάψει να είναι πεζόδρομος από τη στιγμή που οι προηγούμενες δημοτικές αρχές δεν φρόντισαν για την αποκατάσταση των φθορών και για την υποδειγματική καθαριότητα.  Σταδιακά  - το κόσμημα της Μυτιλήνης που ήταν κάποτε η οδό Ερμού – οδηγήθηκε στην απαξίωση.

Αν η παρούσα Δημοτική Αρχή θέλει να κάνει  τη διαφορά μόνο μια λύση υπάρχει: μπάρες ! ! !  Να εφαρμοστεί το σύστημα που ίσχυε και παλαιότερα.  Κλειστή η Ερμού με μπάρες. Ελεγχόμενη τροφοδοσία και πιστή εφαρμογή του ωραρίου με εύθυνη του Δήμου.  Περιορισμένου αριθμού  ηλεκτρονικές κάρτες ανοίγματος  της μπάρας για τους μόνιμους κάτοικους της περιοχής  (καθώς επίσης  σε αστυνομία – πυροσβεστική –ΕΚΑΒ για έκτακτες ανάγκες). Άλλη λύση δεν υπάρχει. Και δεν υπάρχει άλλη λύση γιατί τόσο χρόνια συνηθίσαμε στην κακή συνήθεια να βλέπουμε την Ερμού ως δρόμο και ως παρκινγκ τις νύχτες.  Τα ημίμετρα πότε δεν είχαν αποτέλεσμα...

Μοιράσου το άρθρο!