Εκπαίδευση

03/02/2012 - 00:01

Άγριος ξυλοδαρμός μαθητή στο Γυμνάσιο της Γέρας Λέσβου !

yle="text-align:justify;">Γράφει: Γεωργία Σαράφη/ εφημερίδα ΕΜΠΡΟΣ

Φαινόμενα ενδοσχολικής βίας στο Γυμνάσιο της Γέρας

Σοβαρά φαινόμενα ενδοσχολικής βίας παρατηρούνται στο Γυμνάσιο της Γέρας, σύμφωνα με καταγγελίες γονιών. Πληροφορίες αναφέρουν, μάλιστα, πως μαθητής χτυπήθηκε άγρια από συμμαθητές του, οι οποίοι εκτός των άλλων τού έσπασαν και τα γυαλιά, γιατί «αποκάλυψε» ποιος ήταν ο υπεύθυνος της κλοπής ενός τετραδίου από καθηγήτρια του σχολείου. Το γεγονός πυροδότησε την αγανάκτηση πολλών γονέων, αφού όπως υποστηρίζεται ήρθε να λειτουργήσει προσθετικά σε άλλα ανάλογα γεγονότα, που όμως δεν είχαν καταγγελθεί.

Από την πλευρά του, ο διευθυντής του Γυμνασίου Γέρας, κ. Ιωάννης Παπουτσάνης, μιλώντας στην εφημερίδα  «ΕΜΠΡΟΣ», επιβεβαίωσε τις καταγγελίες, κάνοντας λόγο και για οικογενειακά προβλήματα, τα οποία ενδεχομένως μεταφέρονται από το σπίτι στο σχολείο.
«Έχουμε υπ’ όψιν μας το συγκεκριμένο φαινόμενο ενδοσχολικής βίας και σε συνεννόηση με τους καθηγητές, επιβλήθηκαν ήδη ποινές», λέει  ο κ. Παπουτσάνης και συνεχίζει: «Το γεγονός αυτό αποτελεί ένα φαινόμενο που μαστίζει έντονα, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, τα σχολεία όλης της χώρας μας. Παρατηρούμε πως οι μαθητές είναι ιδιαίτερα ανήσυχοι και υπάρχει διαρκής ένταση. Αυτό κατά τη γνώμη μου προκαλείται και από οικογενειακούς παράγοντες, όπως είναι η οικονομική κρίση που ταλαιπωρεί πολλά σπιτικά. Από την άλλη, όταν ένα παιδί αναγκάζεται να έρθει στο σχολείο με τα πόδια κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες ή όταν δεν έχει να φάει, έχει μέσα του θυμό. Εμείς από τη πλευρά μας, ως εκπαιδευτικοί, προσπαθούμε να καθησυχάζουμε τους μαθητές και να βοηθάμε όσο μπορούμε τις δύσκολες καταστάσεις.»

Η συμμετοχή εξωσχολικών
Εδώ να σημειώσουμε πως πολλοί γονείς μαθητών στο Γυμνάσιο της Γέρας έχουν αρχίσει να ανησυχούν και να μιλούν για τη συμμετοχή στις εν λόγω πράξεις βίας ατόμων που δεν ανήκουν στη σχολική κοινότητα. Ο κ. Παπουτσάνης υποστήριξε με τη σειρά του πως «δεν υπάρχει τέτοιο θέμα, αφού, όπως λέει, όποτε υπέπεσε στην αντίληψή του είσοδος εξωσχολικών στο προαύλιο του Γυμνασίου Γέρας, τακτοποιήθηκε άμεσα, με την απομάκρυνσή τους.»

Μοιράσου το άρθρο!