Εκπαίδευση

03/01/2012 - 18:03

«Κόλλησε» η μεταφορά των μαθητών στη Λέσβο, παρά τη ρύθμιση

yle="text-align:justify;"> 

Αδυναμία εκτέλεσης των μαθητικών διαδρομών από τις 9 Ιανουαρίου και μετά δηλώνει σε επιστολή του προς τον περιφερειάρχη Νάσο Γιακαλή ο πρόεδρος των υπεραστικών ΚΤΕΛ Ν. Λέσβου κ. Παράσχου, καθώς οι τιμές αυτών έχουν υποστεί τη μεγαλύτερη όπως αναφέρει μείωση σε σχέση με τους υπόλοιπους νομούς της χώρας.

Με αφορμή δε τη δίμηνη παράταση που δόθηκε για την εκτέλεση των  σχολικών  δρομολόγιων από τις περιφέρειες με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, στην επιστολή του ο πρόεδρος των υπεραστικών ΚΤΕΛ Ν. Λέσβου εξηγεί τους λόγους μη εκτέλεσης των δρομολογίων από τις 9 Ιανουαρίου και μετά, λόγω των πολύ χαμηλών τιμών που σε συνάρτηση με την αλματώδη αύξηση του πετρελαίου και του γεγονότος ότι δε διατέθηκαν κονδύλια για την πληρωμή των οφειλομένων και τα οποία ανέρχονται με δήλωση του το ποσό των 400.000 ευρώ δημιουργούν στους αυτοκινητιστές σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Για αυτό και ο πρόεδρος του Συλλόγου Υπεραστικών ΚΤΕΛ Λέσβου  ζητεί την παρέμβαση του περιφερειάρχη προς την κεντρική εξουσία για την άμεση επίλυση του προβλήματος.

Για το θέμα  ο Πάρις Κουκουλόπουλος είχε πει...

ΥΠΕΣ: Θα διασφαλιστεί η απρόσκοπτη μεταφορά των μαθητών

Μέχρι τέλη Φεβρουαρίου θα έχουν καταβληθεί στους μεταφορείς το σύνολο των οφειλών για το 2011 από το πρόγραμμα μεταφοράς μαθητών, καθώς επίσης και των οφειλών του κράτους για το πρόγραμμα «ΣΥΝ- ΚΟΙΝΩΝΙΑ». Την παραπάνω δέσμευση ανέλαβε ο υφυπουργός Εσωτερικών Π. Κουκουλόπουλος κατά τη διάρκεια σύσκεψης για το θέμα με το προεδρείο της ΚΕΔΕ και τους προέδρους των Περιφερειακών Ενώσεων Δήμων της χώρας.

Παράλληλα ο κ. Κουκουλόπουλος προανήγγειλε ότι για τα επιμέρους προβλήματα που υπάρχουν, θα εξεταστούν και θα κατατεθούν βελτιωτικές προτάσεις προς τους μεταφορείς, έτσι ώστε να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη μεταφορά των μαθητών καθώς και η ομαλή και διαρκής χρηματοδότηση του προγράμματος.

Νωρίτερα οι εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης περιέγραψαν τις δυσκολίες και τα προβλήματα που έχουν προκύψει κατά τη διενέργεια των διαγωνισμών, υπογραμμίζοντας πως είναι ορατός ο κίνδυνος να μπλοκάρει η μεταφορά των μαθητών από τις 8 Ιανουαρίου, δεδομένου ότι πολλοί από τους μέχρι τώρα διαγωνισμούς έχουν κηρυχθεί άγονοι.

πηγες: ΕΡΤ/aftodioikisi

Μοιράσου το άρθρο!