Εκπαίδευση

20/03/2012 - 15:11

Δημιουργία στρατηγικού σχεδίου μάρκετινγκ για τον Μόλυβο από το Αμερικάνικο Κολέγιο

     Την περίοδο 16-18 Μαρτίου ο Φορέας Τουρισμού Μήθυμνας φιλοξένησε την ομάδα του Κολλεγίου Ανατόλια από καθηγητές και φοιτητές του μεταπτυχιακού τμήματος, οι οποίοι μέσω προγράμματος του Κολλεγίου θα αναλάβουν να παραδώσουν στον Φορέα μία μελέτη για τη δημιουργία ενός στρατηγικού μάρκετινγκ για τον Μόλυβο και την ευρύτερη περιοχή.

   Το American College of Thessaloniki (ACT), είναι ένα μη κερδοσκοπικό ίδρυμα πανεπιστημιακού επιπέδου, αναγνωρισμένο από το NEASC (New England Association of Schools and Colleges), τον οργανισμό που επίσης πιστοποιεί τα πανεπιστήμια του Harvard, Yale, MIT, και πολλά άλλα πανεπιστήμια, από τα καλύτερα των ΗΠΑ.  Το ACT είναι το τμήμα πανεπιστημιακής εκπαίδευσης του Κολλεγίου Ανατόλια (επίσης μη κερδοσκοπικό εκπαιδευτικό ίδρυμα, με ιστορία περίπου 125 χρόνων στον τομέα της εκπαίδευσης).

    Το έργο το οποίο θα οργανωθεί και θα διεκπεραιωθεί από επιλεγμένους φοιτητές του μεταπτυχιακού προγράμματος του ACT (πρόγραμμα MBA) διευθύνει η Κα Σεβαστή Κεσσαπίδου, PhD.

     Οι φοιτητές που θα αναλάβουν το έργο θα είναι κάτω από την επίβλεψη και καθοδήγηση του καθηγητή κ. Ηρακλή Μουσιάδη, ο οποίος έχει πάνω από 25 χρόνια εμπειρία στο μάρκετινγκ, στον στρατηγικό σχεδιασμό, στο νέο προϊόν και την ανάπτυξη των επιχειρήσεων και παράλληλα έχει δουλέψει με τις μεγαλύτερες βιομηχανικές εταιρείες και υψηλής τεχνολογίας στις ΗΠΑ και σε όλο τον κόσμο. Σήμερα είναι ιδιοκτήτης και Διευθυντής της ΠΡΑΞΗ Σύμβουλοι Επιχειρήσεων (με έδρα το Σικάγο, IL), που ειδικεύεται στην στρατηγική μάρκετινγκ, με ιδιαίτερη έμφαση στη στρατηγική των επιχειρήσεων, την ανάπτυξη νέων προϊόντων και διαδικασιών, την εμπορευματοποίηση, την ανάπτυξη του εμπορικού σήματος και την τοποθέτηση. Το έργο αφορά ουσιαστικά τη δημιουργία ενός στρατηγικού σχεδίου μάρκετινγκ  για τον Μόλυβο και την ευρύτερη περιοχή, με γνώμονα τον αριθμό των επισκεπτών αλλά και το ποιοτικό προφίλ του επισκέπτη που επιθυμούμε να προσελκύσουμε.

Μια ολοκληρωμένη προσέγγιση που θα ασχοληθεί με θέματα που αφορούν:

α) το ίδιο το "προϊόν" (γενικός σχεδιασμός, ποιότητα κ.λπ., αλλά και βασικά στοιχεία  υποδομών της περιοχής που αποτελούν το σύνολο του προϊόντος), 

β) τον τρόπο με τον οποίο το προϊόν πωλείται (δηλαδή οι δίαυλοι που χρησιμοποιούνται για τις πωλήσεις), 

γ) τον καθορισμό των τιμών με τις οποίες πωλείται (και, επομένως, τη συνολική τοποθέτησή του σε σχέση με τον ανταγωνισμό, στην αγορά), 

δ) τα μέσα που χρησιμοποιούνται για την προώθησή του στην εγχώρια αγορά και σε άλλες  γεωγραφικές αγορές, οι οποίες τροφοδοτούν τον τουρισμό στον Μόλυβο και την ευρύτερη περιοχή και στις οποίες στοχεύουμε.  

 

     Η ομάδα στην οποία ο Φορέας παρέχει τη φιλοξενία του, θα βρίσκεται στον Μόλυβο σε τακτά διαστήματα έως το καλοκαίρι και θα παρουσιάσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο, θα  ασχοληθεί με το ζήτημα του brand  του Μολύβου και της “ουσίας” του brand (the brand essence), δηλαδή το νόημα του brand (πάντα σε σχέση με τις ομάδες πελατών στις οποίες στοχεύουμε, δηλ. τα (target market segments).

Ο Πρόεδρος του Φορέα Τουρισμού Μήθυμνας και το Δ. Συμβούλιο στη συνάντηση που έγινε στα γραφεία του Φορέα την Παρασκευή 16 Μαρτίου, όπου οριστικοποιήθηκε η συνεργασία και το χρονοδιάγραμμα του έργου, ευχαρίστησε το Κολλέγιο Ανατόλια και τον κύριο Μουσιάδη

γι’ αυτή τη μεγάλη συνεισφορά τους, για την ανάπτυξη της περιοχής.

     Η ομάδα ξεκίνησε με μια διεξοδική συζήτηση με τα μέλη του Φορέα, με συνεντεύξεις κατοίκων και επιχειρηματιών της περιοχής και με την εξοικείωση της ομάδας εργασίας με τον Μόλυβο και την ευρύτερη περιοχή.

Μοιράσου το άρθρο!