Εκπαίδευση

13/01/2012 - 10:20

Διαφαίνεται λύση στο πρόβλημα μεταφοράς μαθητών.

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στη Περιφέρεια προκειμένου να εξεταστεί το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τη μεταφορά των μαθητών. Στη σύσκεψη, που προκλήθηκε με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Λέσβου Ηρακλή Βερβέρη, συμμετείχαν, εκτός από τον Αντιπεριφερειάρχη, ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Λέσβου και αρμόδιος για τις μεταφορές μαθητών Γιάννης Βατός, ο Πρόεδρος των Υπεραστικών ΚΤΕΛ Χρίστος Παράσχος, ο δ/ντής της Β/θμιας Εκπαίδευσης Βασίλης Κοντάρας και η δ/ντρια της Α/θμίας Εκπαίδευσης Τασούλα Τσολερίδου.

Η σύσκεψη διήρκεσε πολλές ώρες, αναλύθηκε η κατάσταση και τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στα σχολεία. Από την πλευρά τους τα Υπεραστικά ΚΤΕΛ δια του Προέδρου τους, υποστήριξαν ότι ναι μεν κατανοούν τα προβλήματα που δημιουργούν στα παιδιά , όμως αδυνατούν να συνεχίσουν τη μεταφορά χωρίς να πάρουν μέρος των οφειλομένων, "δεν μας βάζουν πετρέλαιο " είπε χαρακτηριστικά. Οι δ/ντές της εκπαίδευσης έκαναν λεπτομερή αναφορά στα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στα σχολεία και ζήτησαν να καταβληθεί οποιαδήποτε προσπάθεια για την επίλυση του προβλήματος. Ο Αντιπεριφερειάρχης υποστήριξε ότι είναι δίκαιη η διεκδίκηση αλλά υπερβολική, "θα έπρεπε να δείξετε περισσότερη ανοχή αφού ο αρμόδιος υφυπουργός δήλωσε ότι μέχρι τέλους Φεβρουαρίου θα καταβληθούν όλες οι οφειλές του 2011" είπε " εμείς από την πλευρά μας είμαστε υποχρεωμένοι να ερευνήσουμε όλες τις εναλλακτικές λύσεις που υπάρχουν είτε αυτές βρίσκονται στη κατεύθυνση της αντικατάστασης των μεταφορέων είτε στη χορήγηση στους γονείς του νομοθετημένου επιδόματος ".

Επίσης ανέφερε ότι την προσεχή Παρασκευή θα μεταβεί ό ίδιος και ο Περιφερειάρχης στην Αθήνα σε μια προσπάθεια να συναντήσουν και να ενημερώσουν τον κ. Κουκουλόπουλο. Ο Αντιδήμαρχος υποστήριξε ότι ο δήμος Λέσβου δεν έχει τη δυνατότητα να υπογράψει συμβάσεις πριν ολοκληρωθεί ο έλεγχος από το Ελεγκτικό Συνέδριο. Ο ίδιος θα υπογράψει την απαιτούμενη απόφαση για την χορήγηση επιδόματος στους γονείς, εφόσον το Υπουργείο διευκρινίσει σε ποιόν ανήκει αυτή η αρμοδιότητα. Για το θέμα αυτό έχει υποβληθεί ερώτημα στο υπουργείο και αναμένεται η απάντηση. Υπάρχει υπόσχεση από το υπουργείο ότι η απάντηση θα δοθεί σύντομα, ίσως και αύριο. Η συνάντηση έληξε χωρίς να επιτευχθεί κάποια συμφωνία, όμως ο Πρόεδρος του ΚΤΕΛ διαβεβαίωσε ότι την τελική απάντηση θα δώσει αφού ενημερώσει (αύριο) του μετόχους. Αργά το βράδυ ο Περιφερειάρχης τηλεφώνησε στο Πρόεδρο του ΚΤΕΛ και από την επικοινωνία διαφάνηκε η πρόθεσή των λεωφορειούχων να διακόψουν την κινητοποίηση. Ενδεχομένως η επανάληψη των μεταφορών να ξεκινήσουν από την ερχόμενη Παρασκευή. Αν συμβεί αυτό θα λήξει το θέμα τουλάχιστον προσωρινά.

Μοιράσου το άρθρο!