Εκπαίδευση

21/12/2011 - 07:04

Ενημέρωση από την Αγωνιστική Παρέμβαση για το ΔΣ της ΕΛΜΕ Λέσβου

mg class="aligncenter size-full wp-image-8594" title="paremvasi-lesvosnews.net" src="http://agrorama.files.wordpress.com/2011/01/paremvasi-lesvosnews-net.jpg" alt="" width="540" height="106" />Πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 19/12 η έβδομη συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΛΜΕ Λέσβου, τέταρτη της φετινής σχολικής χρονιάς, με οριακή απαρτία (τέσσερα μέλη παρόντα). Συζητήθηκαν τα παρακάτω θέματα:

  1. Ο.Π.Α.Δ.: Ως γνωστόν, από τις αρχές του μήνα, οι συμβεβλημένοι με τον Ο.Π.Α.Δ. γιατροί της Λέσβου, μετά από εισήγηση του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, κατήγγειλαν τη σύμβασή τους με τον Ο.Π.Α.Δ. διεκδικώντας την εξόφλησή τους και έτσι οι ασφαλισμένοι του δημοσίου πρέπει να βάζουν το χέρι στην τσέπη σε κάθε επίσκεψη. Η εξέλιξη αυτή είναι λογική συνέπεια της στάσης πληρωμών που έχει κηρύξει το δημόσιο προς κάθε κοινωνική ανάγκη, προκειμένου να διοχετεύει όλη τη ρευστότητα των κρατικών ταμείων στην αποπληρωμή τοκοχρεολυσίων και στην ενίσχυση των τραπεζών. Γίνεται πια προφανές ότι δεν πρόκειται για μια απλή τυπική καθυστέρηση εκταμίευσης οφειλών του δημοσίου προς ιδιώτες αλλά για μια συστηματική προσπάθεια απαξίωσης βασικών κοινωνικών αναγκών. Προκειμένου να ανοίξει το θέμα στην τοπική κοινωνία η ΕΛΜΕ Λέσβου αποφάσισε να πραγματοποιήσει παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία του Ο.Π.Α.Δ. την Πέμπτη 22/12 στη 13:00 μ.μ.. Για να διευκολύνει τη συμμετοχή των συναδέλφων κηρύσσει και δίωρη στάση εργασίας (12:00-14:00).
  2. Κατάργηση δομών: Με αφορμή την ενημερωτική συνάντηση των διοικητικών συμβουλίων της ΕΛΜΕ και του Διδασκαλικού Συλλόγου με τους εργαζόμενους στο ΚΕΔΔΥ Μυτιλήνης το οποίο απειλείται με συγχώνευση - κατάργηση, το ΔΣ πήρε απόφαση να βγάλει κείμενο ώστε να αναδείξει το ζήτημα της κατάργησης μιας σειράς δομών οι οποίες υποστήριζαν έως σήμερα πολύπλευρα τον μαθητή και την οικογένειά του καθώς και τον εκπαιδευτικό στο έργο του.
  3. Κατάταξη στο νέο μισθολόγιο: Συζητήθηκε το ειδικότερο θέμα της απάτης με τον μηδενισμό του πλεονάζοντος χρόνου προϋπηρεσίας και αποφασίστηκε να βγει κείμενο καταγγελίας.
  4. Μαθήματα αλληλεγγύης: Κατατέθηκε πρόταση συναδέλφου για την προσφορά μαθημάτων αλληλεγγύης (απογευματινά φροντιστήρια) σε μαθητές με ευθύνη της ΕΛΜΕ και σε συνεργασία με τη Διοίκηση. Αποφασίσαμε ότι θα ήταν καλό να μην δοθεί απάντηση από αυτήν τη σύνθεση του ΔΣ με την οριακή απαρτία αλλά να συζητηθεί ξανά με πλήρη σύνθεση του συμβουλίου. Θεωρούμε ωστόσο πως τέτοιες προτάσεις πρέπει να γίνονται στα πλαίσια ακόμα ευρύτερων διαδικασιών, γενικών συνελεύσεων, και να αντικατοπτρίζουν πραγματικές διαθέσεις κόσμου. Θυμίσαμε βέβαια και την απόφαση φετινής Γενικής μας Συνέλευσης στην οποία είχε γίνει αναλυτικά συζήτηση για το ζήτημα αυτό, έστω και σε θεωρητική βάση, και είχε παρθεί απόφαση αρνητική για τα εθελοντικά μαθήματα με το σκεπτικό ότι η προσφορά εθελοντικών μαθημάτων μέσα στο υπάρχον πλαίσιο το μόνο που κάνει είναι να συσκοτίζει τις ευθύνες του κράτους για την κατάργηση των δομών στήριξης των μαθητών και να μεταφέρει το βάρος στους εκπαιδευτικούς. Θεωρούμε ότι δεν θα πρέπει με κανέναν τρόπο να υποστέλλουμε τα αιτήματα για επαναφορά και ενίσχυση όλων των θεσμών στήριξης των πιο αδύναμων μαθησιακά και κοινωνικά μαθητών.
  5. Επίσκεψη μέλους ΔΣ ΟΛΜΕ: Ζητήσαμε από το ΔΣ να προσκαλέσει με την έναρξη των μαθημάτων τον Γενάρη το μέλος του ΔΣ της ΟΛΜΕ που έχει αναλάβει την ευθύνη της Λέσβου για να γίνουν οργανωμένα περιοδείες στα σχολεία του νησιού, συσκέψεις ή συνελεύσεις, ώστε να σηκωθεί ξανά το κλίμα και να οργανώσουμε εκ νέου τις αντιστάσεις μας στην πολιτική κυβέρνησης-τρόικας.

Νέα συνεδρίαση του ΔΣ ορίστηκε για την Δευτέρα 16/1

Μοιράσου το άρθρο!