Εκπαίδευση

08/10/2015 - 11:36

« 2η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού» Μια άλλη, δημιουργική μέρα στο σχολείο…

Μέρα του Αθλητισμού και του Ολυμπισμού η Δευτέρα 5 Οκτωβρίου, έδωσε την ευκαιρία στους μαθητές όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης που συμμετείχαν, 

 να αποκομίσουν τα ιδιαίτερα στοιχεία της ευρύτερης Παιδείας, που ο Αθλητισμός δύναται να προσφέρει μέσω της συμμετοχής, της προσπάθειας, του συναγωνισμού και της προσωπικής υπέρβασης. Προσομοιώσεις “μικρών Ολυμπιάδων” διαδραματίστηκαν στα προαύλια των σχολείων και με την παρουσίαση παραολυμπιακών αγωνισμάτων τα παιδιά  συγκινήσανε με την καλλιέργεια των αξιών της αποδοχής της διαφορετικότητας και των ιδιαιτέρων ικανοτήτων.

 Ενδεικτικά, το πρόγραμμα της  «Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού» περιλάμβανε:

• Αθλητικές δραστηριότητες, κινητικές δραστηριότητες, παιχνίδια, χορό, αθλήματα κλπ. πραγματοποιηθήκαν ανάλογα με την ηλικία και τις ικανότητες των μαθητών/τριών και προσαρμογή σε μεικτές ομάδες μεταξύ και των μαθητών των Ειδικών σχολείων που προσκαλέστηκαν και συγκίνησαν  με την προσπάθειά τους. Το «γκολμπολ», τα «μπότσια», η καθιστή πετοσφαίριση είναι μερικά από τα παραολυμπιακά αθλήματα που παρουσίασαν με επιτυχία οι μαθητές των γενικών και ειδικών σχολείων του νομού.

 Οι κινητικές δράσεις που περιγράφονται στην προηγούμενη παράγραφο εμπλουτίστηκαν  και συνδυαστήκανε με:

• Προβολές ταινιών συναφούς θεματολογίας με ειδικά αφιερώματα σε όλα τα Ολυμπιακά ιδεώδη (Σεβασμός, Φιλία, Ευ αγωνίζεσθαι, Ειρήνη,  Ισότητα, Ολυμπιακή εκεχειρία).

• Καλλιτεχνική – εικαστική – μουσική δημιουργία με συναφή θεματολογία

(δημιουργία αφίσας, πανό, κολάζ κλπ.).

Οι παραπάνω δράσεις υλοποιηθήκαν, κυλιόμενα καθ’ όλη τη διάρκεια του ωραρίου, από όλη τη σχολική κοινότητα, με τη συμμετοχή του συνόλου των μαθητών και των εκπαιδευτικών της σχολικής μονάδας, μετά από κατάλληλο σχεδιασμό και προετοιμασία.     

 

Μοιράσου το άρθρο!