Εκπαίδευση

02/10/2012 - 22:53

Από Πέμπτη κανονικά τα μαθητικά δρομολόγια

Από Πέμπτη κανονικά τα μαθητικά δρομολόγια

Στους δρόμους σήμερα γονείς και μαθητές από τα χωριά της Λέσβου διεκδικώντας δωρεάν και ασφαλή μεταφορά των παιδιών τους στα σχολεία. Σχολεία σήμερα στο νησί δε λειτουργούν λόγω κατάληψης ή αποχής των μαθητών από τα μαθήματά τους ενώ το πρωί εκατοντάδες γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί πραγματοποίησαν συγκέντρωση στην πλατεία Σαπφούς στην Μυτιλήνη και στη συνέχεια πορεία διαμαρτυρίας στην περιφέρεια όπου συναντήθηκαν με τον Αντιπεριφερειάρχη Λέσβου Ηρακλή Βερβέρη.

Οι γονείς απαίτησαν τη δωρεάν και ασφαλή μεταφορά των παιδιών τους στα σχολεία όπως δικαιούνται ενώ στη συνάντηση παρόν ήταν και ο πρόεδρος του υπεραστικού ΚΤΕΛ Χρήστος Παράσχου. Ο κύριος Βερβέρης ζήτησε από τους λεωφορειούχους, καλή τη θέληση, να ξεκινήσουν από αύριο τα δρομολόγια και ότι προχωρά η διαδικασία για να πάρουν τις 212.000 ευρώ.

 
Ο κύριος Παράσχου ζήτησε από τον Αντιπεριφερειάρχη να δεσμευθεί ενώπιον των γονέων ότι μέχρι την Πέμπτη, το πολύ μέχρι την Παρασκευή θα πάρουν κάποια χρήματα. Ο κύριος Βερβέρης δεσμεύθηκε ότι μέχρι το τέλος της εβδομάδας οι λεωφορειούχοι θα πληρωθούν και έτσι από αύριο ξεκινούν και πάλι τα δρομολόγια.
Ωστόσο οι λεωφορειούχοι είναι πλέον δύσπιστοι προς την Περιφέρεια και ήδη υπάρχουν μέτοχοι που δηλώνουν ότι δεν είναι σίγουροι ότι θα εκτελέσουν τα δρομολόγια. Από την πλευρά του ο κύριος Βερβέρης δηλώνει ικανοποιημένος από την εξέλιξη καθώς θεωρεί ότι το θέμα λύθηκε. «Οι λεωφορειούχοι θα πάρουν ποσό που αντιστοιχεί με ένα τρίμηνο του 2012 ενώ με διευκρινιστικό έγγραφο από το ΥΠΕΣ ξεμπλοκάρει η διαδικασία για να εξοφληθούν οι οφειλές του 2012».
 
 
πηγή: ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ/ Ηλίας Μαραβάς - Μυρσίνη Τζινέλλη

Μοιράσου το άρθρο!