Εκπαίδευση

26/06/2011 - 21:40

Δευτέρα 27/6/2011, Ημερίδα με θέμα "Ο φυσικός πλούτος της ευρύτερης περιοχής της Αγιάσου"

Η Μονάδα Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων Προσφύγων “Villa Azadi” η οποία λειτουργεί στα πλαίσια υλοποίησης του έργου «Λειτουργία Μονάδας Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανήλικων Προσφύγων - Αγιάσος Λέσβου 2010», συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα κατά 75% από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Ταμείο Προσφύγων) και κατά 25% από Εθνικούς Πόρους (Υπουργείο Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης), με τελικό δικαιούχο το ΙΚΠΑ «Η ΘΕΟΜΗΤΩΡ» και εταίρο την ΑΜΚΕ «ΗΛΙΑΚΤΙΔΑ», σας προσκαλεί τη Δευτέρα 27-06-2011 στο κτίριο του Τμήματος Γεωγραφίας (Αίθουσα Δ΄) του Πανεπιστημίου Αιγαίου και ώρα 19:00 - 21:30 ημερίδα με θέμα: «Ο φυσικός πλούτος της ευρύτερης περιοχής της Αγιάσου και ο ανθρώπινος παράγοντας».

Εισηγητές από το χώρο των Περιβαλλοντικών Επιστημών θα παρουσιάσουν στο κοινό σημαντικά είδη της βιοποικιλότητας της ευρύτερης περιοχής της Αγιάσου. Βασικός στόχος της ημερίδας είναι η εκπαίδευση και η ευαισθητοποίηση των φιλοξενουμένων της Μονάδας σε ζητήματα που άπτονται του φυσικού περιβάλλοντος στο οποίο ζούνε και δραστηριοποιούνται καθημερινά, αλλά και η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση του ευρύτερου κοινού για τον αξιοσημείωτο φυσικό πλούτο της περιοχής. Η γνωριμία με τον τόπο που μας φιλοξενεί παίζει σημαντικό ρόλο στον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε και αντιμετωπίζουμε το περιβάλλον. Ευελπιστούμε να συμβάλλουμε θετικά προς αυτήν την κατεύθυνση με άξονες τη γνώση, την ευαισθησία και το σεβασμό.

Εισηγητές στην ημερίδα θα είναι οι:

  • Περιβολαρέλλης Στέλιος Εκπαιδευτής Γεωπόνος της Μονάδας Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων Προσφύγων Αγιάσου,
  • Καρατζάς Γιάννης Πολιτικός Μηχανικός-Διευθυντής Δ/νσης Περιβαλλοντικού & Χωρικού Σχεδιασμού Β.Αιγαίου της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου,
  • Μπάκας Μιχάλης, Περιβαλλοντολόγος και
  • Καπιοτάς Μιχάλης Υπεύθυνος ΚΠΕ Ευεργέτουλα.

Μοιράσου το άρθρο!