Εκπαίδευση

05/07/2018 - 05:57

Διακρίσεις για το Γυμνάσιο - Λύκειο Αγιάσου

Βράβευση Γυμνασίου - ΓΕΛ Αγιάσου σε πανελλήνιο διαγωνισμό δημιουργικής γραφής

Ομάδα μαθητών του Γυμνασίου και του Λυκείου Αγιάσου διακρίθηκε σε πανελλήνιο διαγωνισμό Δημιουργικής Γραφής που διοργανώθηκε από το Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, για τη συγγραφή θεατρικού έργου με θέμα: «Κολλημένος στο διαδίκτυο; Ποτέ!».

Οι μαθήτριες Πατσέλλη Ζωή, Αλεντά Μαριάνθη και Καμπά Ελισάβετ έγραψαν το σενάριο και βιντεοσκόπησαν το θεατρικό έργο: «Ξεκόλλα! Μπορείς;», το οποίο απέσπασε το 1ο πανελλήνιο βραβείο στην κατηγορία των εφήβων.

 

Η απονομή των βραβείων έγινε στην Πάτρα το Σάββατο 26 Μαΐου 2018.

Στην ομάδα των μαθητών συμμετείχαν:
Από το Λύκειο Αγιάσου οι μαθήτριες Πατσέλλη Ζωή και Ρούσσα Θεοδώρα και
από το Γυμνάσιο οι μαθητές: Καμπά Ελισάβετ, Αλεντά Μαριάνθη, Βασλά Μαρία, Αλεντά Αθανασία, Γκιόκα Μπρόκλιν, Αμπουλός Δημήτρης και Λαλάς Μιλτιάδης.
Υπεύθυνη καθηγήτρια ήταν η φιλόλογος Βάγια Μπόντη.

 

---------------

Ειδική διάκριση Γυμνασίου Αγιάσου στο φεστιβάλ cineμάθεια

 

Το τριήμερο 29 Ιουνίου – 1 Ιουλίου 2018 πραγματοποιήθηκε στο Θερινό Σινεμά του Δημοτικού Κήπου Χίου το 6ο  Φεστιβάλ Μαθητικών Ταινιών Γυμνασίων και Λυκείων Βορείου και Νοτίου Αιγαίου για το σχολικό έτος 2017 – 2018.

Τα θέματα του Φεστιβάλ ήταν: «Κεντώντας το δέντρο της μνήμης…» και «Μία ιστορία εμπνευσμένη από ένα ποίημα, τραγούδι, διήγημα ή θρύλο…».

Το Γυμνάσιο Αγιάσου συμμετείχε στη δεύτερη θεματική ενότητα με δύο μαθητικές ταινίες μυθοπλασίας που δημιούργησαν οι μικροί μαθητές των δύο τμημάτων της Α΄ Γυμνασίου. Οι τίτλοι των ταινιών ήταν:

«Έτσι είναι καλύτερα» του τμήματος Α1
« Φίλες…για πάντα;» του τμήματος Α2

Οι ταινίες προβλήθηκαν το Σάββατο 30 Ιουνίου (2η ημέρα του φεστιβάλ).

Η ταινία «΄Ετσι είναι καλύτερα» απέσπασε ειδική διάκριση από την κριτική επιτροπή του διαγωνισμού. Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της ταινίας ήταν η έμπνευση των μαθητών να στηρίξουν τη μυθοπλασία της σε στιχούργημα που δημιούργησαν οι ίδιοι στην αγιασώτικη ντοπιολαλιά.

 



Οι μαθητές που συμμετείχαν με αλφαβητική σειρά είναι: Αλεντά Αθανασία, Αλεξίου Ράνια, Αμπουλός Δημήτρης, Βασλά Μαρία, Βίγλατζη Ειρήνη, Γιαταγανέλλης Στρατής, Δελόγκου Νίτσα, Ζεκιολλάρι Έντι, Κεφάλα Βάσω.
Υπεύθυνες καθηγήτριες: Μπόντη Βαΐα, Σαββέλη Ανδρονίκη, Παπαβασιλείου Αντιγόνη, Μπουντούρη Ελένη.

Μοιράσου το άρθρο!