Εκπαίδευση

11/09/2012 - 15:42

Διάκριση εργαστηρίου Συστημάτων Υπολογιστών και Επικοινωνιών Πανεπιστημίου Αιγαίου

Διάκριση εργαστηρίου Συστημάτων Υπολογιστών  και Επικοινωνιών Πανεπιστημίου Αιγαίου

Διαπίστευση του Εργαστηρίου Συστημάτων Υπολογιστών και Επικοινωνιών κατά ΕΛΟΤ ΕΝ ISO/IEC 17025 σε μετρήσεις Ηλεκτρομαγνητικής Ακτινοβολίας

Σημαντική διάκριση απέσπασε το Εργαστήριο Συστημάτων Υπολογιστών και Επικοινωνιών (www.icsd.aegean.gr/ccsl) του Τμήματος Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου λαμβάνοντας διαπίστευση κατά ΕΛΟΤ ΕΝ ISO/IEC 17025:2005 από το Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης Α.Ε. (Ε.ΣΥ.Δ) για μετρήσεις Ηλεκτρομαγνητικής Ακτινοβολίας υψηλών συχνοτήτων. Η διαπίστευση αποτελεί την επίσημη αναγνώριση της τεχνικής επάρκειας και της αξιοπιστίας του εργαστηρίου, χαρακτηριστικά ιδιαίτερα σημαντικά για τη διεξαγωγή μετρήσεων Ηλεκτρομαγνητικής Ακτινοβολίας που σχετίζονται με ερευνητικούς φορείς, ευρωπαϊκές κοινοπραξίες, δημόσιες και ιδιωτικές επιχειρήσεις.

 
Το Εργαστήριο Συστημάτων Υπολογιστών και Επικοινωνιών (ΕΣΥΕ) συγκαταλέγεται πλέον μεταξύ των μόλις τεσσάρων (4) διαπιστευμένων ακαδημαϊκών εργαστηρίων στη χώρα. Παρέχει ολοκληρωμένες υπηρεσίες μελετών, ραδιοκαλύψεων και μετρήσεων Ηλεκτρομαγνητικής Ακτινοβολίας από κεραίες ραδιοφώνου, τηλεόρασης, κινητής τηλεφωνίας, ραντάρ, ασύρματων τοπικών δικτύων, κλπ. Διαθέτει κατάλληλο βαθμονομημένο εξοπλισμό και εξειδικευμένο προσωπικό με πολυετή εμπειρία σε μετρήσεις. Για την πραγματοποίηση των μετρήσεων ακολουθούνται συγκεκριμένες διαδικασίες που διασφαλίζουν την αντικειμενικότητα και εγκυρότητα των αποτελεσμάτων των μετρήσεων, καθώς λαμβάνονται υπόψη τα θεσμοθετημένα όρια, τα πρότυπα μετρήσεων και η συνολική εμπειρία σε αυτό το γνωστικό αντικείμενο.

Μοιράσου το άρθρο!