Εκπαίδευση

19/04/2015 - 19:58

Διάλεξη του καθηγητή Andrew Herod στο Τμήμα Γεωγραφίας

style="text-align: justify;">Το Τμήμα Γεωγραφίας του Παν. Αιγαίου σας προσκαλεί στη διάλεξη του προσκεκλημένου Kαθ. Andrew Herod με τίτλο:
“Οργάνωση των εργαζομένων στην εποχή της επισφάλειας: παραδείγματα από τις Η.Π.Α.”
"Labor organizing in a time of precarity: Examples from the USA"
 
Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 22/4 και ώρα 16.00-17.30 στην αίθουσα Α' του κτιρίου Γεωγραφίας και είναι ανοικτή σε όποιον επιθυμεί να την παρακολουθήσει.
Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί στην αγγλική γλώσσα.
 
 
Σύντομα βιογραφικά στοιχεία:
Ο Andrew Herod είναι διακεκριμένος Καθηγητής (Distinguished Research Professor) στο Πανεπιστήμιο της Γεωργίας στις ΗΠΑ (University of Georgia, Athens, USA). Διδάσκει επίσης Ανθρωπολογία και Διεθνείς σχέσεις ως επισκέπτης Καθηγητής. Είναι διεθνώς αναγνωρισμένος για το ερευνητικό και συγγραφικό του έργο στο πεδίο της Γεωγραφίας της Εργασίας, του οποίου θεωρείται και θεμελιωτής, και της Παγκοσμιοποίησης και Άνισης Ανάπτυξης. Εκπόνησε διατριβή στο Rutgers University (1992) υπό την επίβλεψη του Neil Smith, ενός από τους βασικούς διανοητές της Κριτικής Γεωγραφικής σκέψης. Είναι συγγραφέας σειράς μονογραφιών και βιβλίων, μεταξύ των οποίων τα: Labor Geographies: Workers and the Landscapes of Capitalism (2001), The Dirty Work of Neoliberalism: Cleaners in the Global Economy (2006, με την Luis L. M. Aguiar), Scale (Key Ideas in Geography, 2010). Έχει επίσης συγγράψει μεγάλο αριθμό δημοσιεύσεων σε διεθνή περιοδικά όπως το Antipode, Geoforum, Environment and Planning A κ.α.
(αναλυτικά στοιχεία: http://geography.uga.edu/directory/prof ... -andrew-j/)

Μοιράσου το άρθρο!