Εκπαίδευση

30/09/2010 - 14:48

Διεθνές Συνέδριο Χημικών στη Μυτιλήνη

Στη Μυτιλήνη, σήμερα Πέμπτη 30-9-2010  αρχίσαν επίσημα οι εργασίες του διεθνούς συνεδρίου:

Τις επόμενες ημέρες, από την Παρασκευή, 1 Οκτωβρίου έως και την Κυριακή, 3 Οκτωβρίου, οι εργασίες του συνεδρίου θα συνεχιστούν στο Ξενοδοχείο ΖΑΪΡΑ, στη Σκάλα Λουτρών.

Το  συνέδριο τούτο διοργανώνεται από το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Περιφερειακό Τμήμα Βορείου Αιγαίου της Ένωσης Ελλήνων Χημικών.

Πρόκειται για το 7ο μιας σειράς καθαρά επιστημονικών διεθνών συνεδρίων που με κοινό τόπο διοργάνωσης το Αιγαίο και κοινό όνομα, Aegean Analytical Chemistry Days, έχουν θεματικό αντικείμενο την αναλυτική χημεία και στοχεύουν στην ανταλλαγή και προώθηση γνώσεων της επιστήμης Χημείας, αλλά έμμεσα και στην καλλιέργεια των ανθρώπινων σχέσεων, ανεξάρτητα από την εθνικότητα των συνέδρων. Πρέπει δε να σημειωθεί ότι, όπως προκύπτει από τον αριθμό των προεγγραφών που προσεγγίζει το 300 και από την προέλευσή τους, που είναι παγκόσμια, το εκδηλωμένο υψηλό διεθνές ενδιαφέρον για το συνέδριο αυτό τιμά τη χώρα μας και τους διοργανωτές του.

Κατά την επίσημη έναρξη των εργασιών του, την Πέμπτη, 29/9/2010, στις 8:30, στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης, θα πραγματοποιηθούν τιμητικές βραβεύσεις πέντε επιστημόνων, Ελλήνων και μη, για την προσφορά τους  επιστήμη της Αναλυτικής Χημείας. Μεταξύ αυτών που θα βραβευτούν θα είναι και ο Μυτιληνιός, Δρ Χημικός Απόστολος Γρημάνης.

Για την επιτυχία του συνεδρίου σημαντική είναι η συμβολή των φορέων του τόπου μας  και γενικότερα της Πολιτείας, Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής με την αρωγή του Αναπλ. Υπουργού Περιβάλλοντος & Κλιματικής Αλλαγής, Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Λέσβου, Δήμος Μυτιλήνης, Δήμος Γέρας, οι οποίοι άμεσα στήριξαν την όλη προσπάθεια, αλλά και πολλών επιχειρήσεων του χώρου της Χημείας. Καθοριστική επίσης είναι η προσφορά τοπικών προϊόντων (ελαιόλαδο, ούζο κρασί) όλων των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στη Λέσβο και στη Λήμνο. Η οργανωτική επιτροπή ευχαριστεί θερμά όλους τους χορηγούς.

Μοιράσου το άρθρο!