Εκπαίδευση

03/03/2015 - 15:48

Διεθνές Θερινό Σχολείο στην Ασφάλεια Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων στη Μυτιλήνη

 

Διεθνές Θερινό Σχολείο

IPICS 2015 - Intensive Programme on Information & Communication Security

στην Ασφάλεια Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων

Μυτιλήνη,  6-17 Ιουλίου 2015

 

 

Το Διεθνές Θερινό Σχολείο Ασφάλεια Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων IPICS 2015” αποτελεί ένα διεθνές εκπαιδευτικό πρόγραμμα διάρκειας δύο εβδομάδων, το οποίο διοργανώνεται στο πλαίσιο της συμμετοχής του Πανεπιστημίου Αιγαίου στο Δίκτυο IPICS Intensive Programme on Information and Communication Security. Τα τελευταία 15 χρόνια το IPICS έχει καθιερωθεί στη διεθνή ακαδημαϊκή κοινότητα ως «Τhe Academic European School on ICT security», δηλαδή ως ένα από τα πιο αξιόλογα ακαδημαϊκά ευρωπαϊκά σχολεία στην Ασφάλεια των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών.

Δεδομένης της περυσινής επιτυχούς διεξαγωγής του Θερινού Σχολείου στη Λέσβο, το Δίκτυο IPICS ανέθεσε και φέτος τη διοργάνωση του διεθνούς εκπαιδευτικού προγράμματος στο Εργαστήριο Ασφάλειας Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων του Τμήματος Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων σε συνεργασία με το Εργαστήριο Πολιτισμικής Πληροφορικής του Τμήματος Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου, η οποία θα λάβει χώρα στην πόλη της Μυτιλήνης από τις 6 -17 Ιουλίου 2015.  

Το Πρόγραμμα IPICS 2015 απευθύνεται σε τελειόφοιτους φοιτητές και φοιτήτριες, σε  μεταπτυχιακούς φοιτητές και φοιτήτριες, σε υποψήφιους διδάκτορες αλλά και σε επαγγελματίες στον τομέα των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών, οι οποίοι ενδιαφέρονται για τις τελευταίες εξελίξεις στον τομέα της Ασφάλειας και της Προστασίας της Ιδιωτικότητας, στο Διαδίκτυο, στα επιχειρησιακά πληροφοριακά συστήματα, στις κινητές επικοινωνίες. Στις συγκεκριμένες θεματικές ενότητες θα διδάξουν 20 καταξιωμένοι καθηγητές και καθηγήτριες, καθώς και διακεκριμένοι ερευνητές και ερευνήτριες κορυφαίων Πανεπιστημίων της Ευρώπης.

Η προθεσμία αιτήσεων εγγραφής στο Θερινό Σχολείο είναι η 31η Μαΐου 2015. Οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να περιηγηθούν την ιστοσελίδα του Θερινού Σχολείου  https://ipics2015.pns.aegean.gr/ για περισσότερες πληροφορίες ως προς τη διαδικασία εγγραφής, το αναλυτικό πρόγραμμα, τα στοιχεία  των ομιλητών και ομιλητριών, τις πολιτικές διδάκτρων, το πιστοποιητικό παρακολούθησης, καθώς και πληθώρα άλλων στοιχείων που αφορούν στη διεξαγωγή του.

Επιπλέον οι ενδιαφερόμενοι/ες για οποιαδήποτε διευκρίνιση μπορούν να καλούν στα τηλέφωνα επικοινωνίας 22510.36637 και 22510.36122 τις πρωινές ώρες και στα κινητά τηλέφωνα 6973428371 & 6979722108 τις απογευματινές ώρες ή να αποστέλλουν ηλεκτρονικό μήνυμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση: ipics2015@aegean.gr   

 

 

Καθ. Στέφανος Γκρίτζαλης

Επιστημονικά Υπεύθυνος Διεθνούς Θερινού Σχολείου IPICS 2015

Μοιράσου το άρθρο!