Εκπαίδευση

28/11/2012 - 07:08

Δράσεις και εκδηλώσεις στο 5ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης

Δράσεις και εκδηλώσεις στο 5ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης

 

1.         «Το φαινόμενο του εθισμού των εφήβων στο διαδίκτυο καθώς και οι κίνδυνοι που αντιμετωπίζουν τα παιδιά και οι έφηβοι από την ανεξέλεγκτη χρήση του διαδικτύου».

 

Mέσα στα πλαίσια του προγράμματος Αριάδνη, στο οποίο συμμετέχουν  εκπαιδευτικοί του σχολείου στις 27 Νοεμβρίουπραγματοποιήθηκε ενημέρωση των μαθητών μας Β και Γ Γυμνασίου με θέμα: «Το φαινόμενο του εθισμού των εφήβων στο διαδίκτυο καθώς και οι κίνδυνοι που αντιμετωπίζουν τα παιδιά και οι έφηβοι από την ανεξέλεγκτη χρήση του διαδικτύου».

Κατά την ενημέρωση αυτή, μίλησε στους μαθητές ο κ.  Κορμάς Γεώργιος, υπεύθυνος του προγράμματος Αριάδνη. Επίσης έγιναν  ομάδες  εκπαιδευομένων στο πρόγραμμα με τους

1.Σπύρου Στέλλα (Κλινική Ψυχολόγος, Νοσοκομείο Μυτιλήνης) Γιακουμή Ευτυχία (Ψυχολόγος, Νοσοκομείο Μυτιλήνης)

2.Δουκάρου Ουρανία (Κοινωνική Λειτουργός, Νοσοκομείο Μυτιλήνης) Γιακουμή Στέλλα (Κοινωνική Λειτουργός, Νοσοκομείο Μυτιλήνης)

3. Καμπιρέλλη Μαρία (Κοινωνικός Λειτουργός, Νοσοκομείο Μυτιλήνης) Χονδρού Σταυρούλα (Κοινωνικός Λειτουργός στο ΚΕΦΙΑΠ)

4.Βασιλείου Ελισσάβετ (καθηγήτρια ΠΕ5 του  5ου  Γυμνασίου Μυτιλήνης) Θωμαΐδη Βασιλική (καθηγήτρια ΠΕ04  5ου Γυμνασίου Μυτιλήνης) Κρητικού Ευαγγελία (καθηγήτρια ΠΕ19 του 5ου Γυμνασίου Μυτιλήνης)                                    

 5.Καραγεωργίου Ελένη (Ψυχολόγος) Θεοφανέλλης Τιμολέων ( Σύμβουλος Πληροφορικής  του 5ου Γυμνασίου Μυτιλήνης) ,Τσιμενίδου Κυριακή ΠΕ Ο6  του 5ου Γυμνασίου

 

2.        Συμμετοχή του 5ου Γυμνασίου Μυτιλήνης σε πρόγραμμα COMENIUS με τίτλο “eco live tv

Το 5ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης Λέσβου μετέβη   στην Ρουμανία (πόλη: Braila), από 18 Νοεμβρίου 2012 έως 24 Νοεμβρίου 2012, για συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Δια Βίου Μάθησης/ Comenius /Πολυμερείς Σχολικές Συμπράξεις, με τίτλο << ECO-LIVE TV» . αριθμός σύμβασης με το Ι.Κ.Υ.  2012 -1- TR1-COM06-37806-6. Στο πρόγραμμα μετέχουν η Τουρκία η Βουλγαρία η Ρουμανία η Ισπανία και η Ελλάδα με εκπρόσωπο το 5ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης. Στην Braila μετέβησαν ο διευθυντής του Σχολείου κ. Μιλτιάδης Σουγλάνης και η καθηγήτρια κ. Μαραγκού  Χρυσούλα. Εκεί αφού τέθηκαν οι όροι και οι προϋποθέσεις εκτέλεσης του προγράμματος, εκπονήθηκε το αναλυτικό πρόγραμμα που θα ακολουθηθεί, προκειμένου οι μαθητές που θα συμμετάσχουν σε αυτό να είναι αποδοτικοί και  η όλη υλοποίηση μέσα στα πρότυπα που τίθενται από την σύμβαση. Το πρόγραμμα  αποβλέπει στην ενίσχυση της περιβαλλοντικής συνείδησης των μαθητών αλλά και των καθηγητών που συμμετέχουν (10 καθηγητές και 170 μαθητές των δύο τελευταίων τάξεων του Γυμνασίου). Θα προβληθούν περιβαλλοντικά προβλήματα αλλά και προτεινόμενες λύσεις  μέσα από τα μάτια των μικρών μαθητών που θα εκπροσωπούν τις χώρες τους.

Μοιράσου το άρθρο!