Εκπαίδευση

13/06/2012 - 07:20

Εγγραφές στο Εσπερινό Επαγγελματικό Λύκειο Μυτιλήνης - 7 ειδικότητες για το αύριο...

Σας ενημερώνουμε ότι ξεκίνησαν οι εγγραφές στο Εσπερινό Επαγγελματικό Λύκειο Μυτιλήνης (http://1epal-esp-mytil.les.sch.gr).

 Το ωράριο λειτουργίας του Λυκείου  είναι 18:00 με 21:30, έτσι ώστε να  διευκολύνεται η φοίτηση των μαθητών που εργάζονται, ενώ είναι αυξημένο το όριο των επιτρεπομένων απουσιών σε σχέση με τα πρωινά Λύκεια. Στο σχολείο μπορούν να εγγράφονται όσοι είναι απόφοιτοι Γυμνάσιου, ανεξαρτήτως ηλικίας, εργαζόμενοι ή άνεργοι και να αποκτούν, ολοκληρώνοντας την φοίτηση, ταυτόχρονα Απολυτήριο Λυκείου αλλά και Πτυχίο Ειδικότητας. Μπορούν επίσης να εγγράφονται απόφοιτοι Γενικών Λυκείων ή απόφοιτοι ΤΕΕ, ΕΠΑΛ ΕΠΑΣ, ΕΠΛ, ΤΕΛ για απόκτηση μόνο Πτυχίου Ειδικότητας παρακολουθώντας αποκλειστικά μαθήματα ειδικότητας.

 Οι ειδικότητες στις οποίες μπορεί κάποιος να εγγραφεί, να αποκτήσει Πτυχίο και να ασκήσει απευθείας επάγγελμα αποκτώντας την  αντίστοιχη Άδεια Άσκησης Επαγγέλματος είναι κατά περίπτωση :

ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ : ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ. Για την απόκτηση άδειας ασκήσεως επαγγέλματος απαιτείται το αντίστοιχο πτυχίο  και προϋπηρεσία 18 μηνών σαν βοηθός Ηλεκτρολόγου.

ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ :ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ. Για την απόκτηση άδειας ασκήσεως επαγγέλματος απαιτείται το αντίστοιχο πτυχίο και προϋπηρεσία 2 ετών σαν βοηθός Μηχανοτεχνίτη.

ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ: ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΣ ΟΧΗΜΑΤΩΝ.  Για την απόκτηση άδειας ασκήσεως επαγγέλματος απαιτείται το αντίστοιχο πτυχίο και προϋπηρεσία 2 ετών σαν βοηθός τεχνίτη οχημάτων.

ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ: ΨΥΚΤΙΚΩΝ  ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΥ. Στην ειδικότητα αυτή μπορεί να αποδοθεί και  άδεια ασκήσεως επαγγέλματος ΨΥΚΤΙΚΟΥ  αλλά και ΥΔΡΑΥΛΙΚΟΥ με το  πτυχίο της ειδικότητας  και προϋπηρεσία 750 ημερομισθίων  αντίστοιχα, είτε σαν βοηθός τεχνίτη Ψυκτικού, είτε  Υδραυλικού.

ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ: ΠΛΟΙΑΡΧΟΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ. Άμεση απόκτηση ναυτικού φυλλαδίου και δίπλωμα  Ανθυποπλοιάρχου με 3 έτη θαλάσσιας υπηρεσίας σαν δόκιμος Αξιωματικός Γέφυρας .

ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ: ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ. Απευθείας εργασία τόσο σε δημόσιο όσο και ιδιωτικό τομέα + εφόρου ζωής Πιστοποίηση Χρήσης Ηλεκτρονικών Υπολογιστών.

ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ: ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ Άμεση απασχόληση σαν υπάλληλος γραφείου και απόκτηση άδειας  Λογιστή Δ τάξεως με 10 χρόνια προϋπηρεσία σαν βοηθός λογιστή.

Σημειώνεται επίσης ότι οι απόφοιτοι του σχολείου μας έχουν δυνατότητα πρόσβασης σε ΑΕΙ και ΤΕΙ μέσω πανελλαδικών εξετάσεων με ξεχωριστά ποσοστά πρόσβασης σε σχέση με τους μαθητές των πρωινών σχολείων.

Τονίζεται τέλος ότι όσοι επιθυμούν να εγγραφούν στο σχολείο μας  για την σχολική  χρονιά 2012-13 και ιδιαίτερα οι κάτοικοι  περιοχών εκτός Μυτιλήνης θα πρέπει να προχωρήσουν στην εγγραφή τους μέχρι τέλος Ιουνίου αν θέλουν να εξασφαλίσουν την δωρεάν μεταφορά τους προς το σχολείο με μέσα που διαθέτει ο Δήμος Λέσβου.

Για περισσότερες πληροφορίες τηλ. 2251047721 τις εργάσιμες ημέρες  από 18:00 -21:30 ή στο κιν. 6974463856 για τις υπόλοιπες ημέρες και ώρες.

Ο Διευθυντής

Μαδυτινός Ευστράτιος

Μοιράσου το άρθρο!