Εκπαίδευση

22/07/2017 - 11:12

Ειδική ρύθμιση για τους σεισμόπληκτους υποψήφιους φοιτητές της Λέσβου και της Χίου

&n

bsp;

Ειδική ρύθμιση για τους σεισμόπληκτους υποψήφιους φοιτητές της Λέσβου και της Χίου Στο Σχέδιο Νόμου «Οργάνωση και λειτουργία της ανώτατης εκπαίδευσης, ρυθμίσεις για την έρευνα και άλλες διατάξεις» που θα ψηφιστεί στις αρχές Αυγούστου από την ολομέλεια της Βουλής, περιλαμβάνεται ρύθμιση σύμφωνα με την οποία οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2017 των νήσων Λέσβου, Χίου, Οινουσών και Ψαρών εισάγονται με ειδικό ποσοστό στα ΑΕΙ λόγω των σεισμών που έγιναν εντός της περιόδου των εξετάσεων. 

Σημειώνεται ότι μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου θα ακολουθήσει υπουργική απόφαση που θα καθορίζει τις λεπτομέρειες της διαδικασίας.

Επίσης, η συγκεκριμένη ρύθμιση δεν αφορά την εισαγωγή στις Στρατιωτικές, Αστυνομικές και Πυροσβεστικές Σχολές καθώς και στις ΑΕΝ.

 

Δείτε τη ρύθμιση   που περιλαμβάνεται στο άρθρο 74 του σχεδίου νόμου (σύμφωνα με την ιστοσείδα Φοιτητικά νέα) :

Ειδικά και μόνο για το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018, για τους μαθητές και αποφοίτους που υπέβαλαν αίτηση - δήλωση στα Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια των νήσων Λέσβου, Χίου, Οινουσών και Ψαρών και οι οποίοι συμμετείχαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις σχολικού έτους 2016-2017 προβλέπεται ειδικό ποσοστό επιπλέον του αριθμού εισακτέων για την εισαγωγή τους, κατά το ανωτέρω ακαδημαϊκό έτος, σε Σχολές, Τμήματα και εισαγωγικές κατευθύνσεις των Πανεπιστημίων, των Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών, των Τ.Ε.Ι. και της Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. Με απόφαση του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων καθορίζεται: α) το ειδικό ποσοστό, β) η κατηγοριοποίηση των ανωτέρω υποψηφίων στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, καθώς και ο τρόπος επιλογής τους. 

Μοιράσου το άρθρο!