Εκπαίδευση

11/02/2012 - 09:09

Εικονική Ηλεκτρονική δημοπράτηση ελαιολάδου στο ΕΠΑΛ Καλλονής

Την Παρασκευή 10/2/2012 πραγματοποιήθηκε στο Επαγγελματικό Λύκειο Καλλονής η πρώτη ηλεκτρονική δημοπράτηση ελαιολάδου της εικονικής επιχείρησης του σχολείου που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του διαγωνισμού του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων, με την επωνυμία Kalloni Agro Com.

Την διαδικασία της ηλεκτρονικής δημοπράτησης παρουσίασε και καθοδήγησε ο κος Θανάσης Πετμεζάς ο διευθυντής της εταιρείας COSMOONE , η οποία προσφέρει υπηρεσίες ηλεκτρονικής δημοπράτησης και αποτελεί τεχνολογικό χορηγό της εικονικής επιχείρησης του ΕΠΑΛ Καλλονής. Στη διαδικασία συμμετείχαν μαθητές του τμήματος Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών που μέσα από ένα συγκεκριμένο σενάριο παρακολούθησαν τον τρόπο με τον οποίο εξελίσσεται και καταλήγει μια ηλεκτρονική δημοπρασία. Αναλύθηκαν επίσης τα οφέλη που θα μπορούσαν να αποκομίσουν οι ελαιοπαραγωγοί από μια ενδεχόμενη συμμετοχή τους σε μια τέτοια διαδικασία καθώς επίσης και κρίσιμοι παράγοντες στην προετοιμασία μιας επιτυχημένης δημοπρασίας.

Τη διαδικασία παρακολούθησε και εκφράστηκε θετικά και ο κος Σλουμάτης εκπρόσωπος του Συνεταιρισμού Στύψης καθώς επίσης ενδιαφέρον έδειξαν και άλλοι ελαιοπαραγωγοί του νησιού. Βασική πεποίθηση της ομάδας των μαθητών όπως προκύπτει από τη μέχρι τώρα διαδικασία μελέτης και έρευνα αγοράς είναι ότι η ηλεκτρονική δημοπράτηση σε συνδυασμό με το κατάλληλο Μάρκετινγκ μπορεί να βγάλει από το αδιέξοδο διάθεσης των προϊόντων κάθε παραγωγό ο οποίος διαθέτει ποιοτικά ανώτερα και πιστοποιημένα προϊόντα.

Αυτό συμβαίνει μιας και με την εμπορική χρήση του διαδικτύου και ειδικότερα των ηλεκτρονικών δημοπρασιών ανοίγονται νέες αγορές και μπορεί να διαθέσει την παραγωγή του μέσα από ένα ξεκάθαρο και δυναμικά ανταγωνιστικό πλαίσιο. Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα μας https://sites.google.com/site/kalloniagrocom/.Το σχολείο μας είναι ανοικτό για περισσότερη πληροφόρηση σε κάθε ενδιαφερόμενο.

Επαγγελματικό Λύκειο Καλλονής

--------------------------------------

κάντε like στην επίσημη σελίδας του Lesvosnews στο Facebook

--

Μοιράσου το άρθρο!