Εκπαίδευση

29/02/2012 - 19:01

Εκδήλωση από το ΕΠΑΛ Καλλονής για τα τροχαία ατυχήματα

yle="text-align:justify;">Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 28.02.2012 στο Δημοτικό Θέατρο Καλλονής, ενημερωτική συνάντηση που συνδιοργάνωσαν το Επαγγελματικό Λύκειο Καλλονής, η Ομάδα  Εθελοντικής Δράσης Καλλονής και ο Σύλλογος  Γονέων και Κηδεμόνων του Επαγγελματικού Λυκείου.

Στόχος της συνάντησης ήταν η ενημέρωση των μαθητών και των γονέων τους, σε θέματα σχετικά με τα μαθητικά τροχαία ατυχήματα και τη λήψη των απαραίτητων μέτρων πρόληψης.

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν προϊστάμενος της Ομάδας Ελέγχου & Πρόληψης Ατυχημάτων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λέσβου, Αστυνόμος Α΄, Δημήτρης Μαϊστρέλλης, ο οποίος, χρησιμοποιώντας το κατάλληλο οπτικοακουστικό υλικό, κατάφερε να επικοινωνήσει άριστα με το ακροατήριο και να το πείσει για την αναγκαιότητα χρήσης του κράνους και γενικά για τη λήψη των μέτρων πρόληψης για την αποφυγή ατυχημάτων.

Παρουσιάστηκε ακόμα video, που δημιούργησαν μαθητές του Λυκείου, με θέμα την αναγκαιότητα του προστατευτικού κράνους. Την ίδια ώρα άλλη, ομάδα μαθητών, μοίρασε στους διερχόμενους οδηγούς ενημερωτικό έντυπο με ανάλογο περιεχόμενο.

Ακολούθησε δημιουργικός διάλογος. Μέσα σε κλίμα έντονης ευαισθητοποίησης, αφού η μαθητική κοινότητα της Καλλονής έχει υποστεί πλήγματα από τροχαία ατυχήματα, το λόγο πήραν, καταθέτοντας προσωπικά βιώματα και τις προτάσεις τους, τοπικοί παράγοντες, γονείς και μαθητές. Έκδηλη ήταν η ικανοποίηση από τα θετικά αποτελέσματα της εκδήλωσης και φανερή η ανάγκη πραγματοποίησης και άλλων παρόμοιων δράσεων

Μοιράσου το άρθρο!