Εκπαίδευση

26/01/2017 - 13:16

Εκδήλωση εορτασμού των Τριών Ιεραρχών

yle="text-align: justify;">Σας προσκαλούμε στην εκδήλωση Εορτασμού και Τιμής των Τριών Ιεραρχών - Ημέρας των Ελληνικών Γραμμάτων, που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου 2017 και ώρα 11 π.μ., στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης.

 
Με τιμή
Για τα Σχολεία Α/θμιας Εκπ/σης              Για τα Σχολεία Β/θμιας Εκπ/σης
5ο Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης                  Μουσικό Σχολείο Μυτιλήνης
 
Παρουσίαση προγράμματος:
Ιωάννα Γιαννακού, καθηγήτρια Γαλλικής Φιλολογίας Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης.
Επιλογή - Επιμέλεια κειμένων: 
Χρυσόστομος Χατζηλάμπρου, καθηγητής Θεολογίας Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης.
Παναγιώτης Σκορδάς, καθηγητής Φιλολογίας Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης.
Ολυμπία Ιακώβου - Γαλετσέλλη, εκπαιδευτικός 5ου Δημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης.
Μαριάνθη Χατζηδημητρίου, εκπαιδευτικός 5ου Δημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης.
Διδασκαλία – Διεύθυνση Παραδοσιακής Χορωδίας και Ορχήστρας του Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης:
Μιχαήλ-Άνθιμος Δήσσος, καθηγητής Βυζαντινής & Παραδοσιακής Μουσικής του Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης.
Διδασκαλία Χορωδίας του 5ου Δημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης:
Μιχαήλ Δεμερτζής, εκπαιδευτικός Μουσικής 5ου Δημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης.
Συντονισμός - επιμέλεια εκδήλωσης:
Παναγιώτης Σκορδάς, Μιχαήλ-Άνθιμος Δήσσος.
Σχεδίαση - Δημιουργία προγράμματος: Μιχαήλ-Άνθιμος Δήσσος.
Κάλυψη ήχου & Φωτισμού: ΗΧΩ Α.Ε. - Μανώλης Βαλτάς.
 
«Ο δάσκαλος οφείλει να διδάσκει πρώτα τον εαυτό του και να
αποτελεί προσωποποίηση του νόμου και παράδειγμα αρετής».
Μέγας Βασίλειος
 
«Τους τρεις μεγίστους φωστήρας»: Απολυτίκιον των Τριών Ιεραρχών. Ερμηνεύει η Παραδοσιακή Χορωδία του Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης.
• Ομιλία για τους Τρεις Ιεράρχες από το Θεολόγο του Μουσικού Σχολείου, κ. Χρυσόστομο Χατζηλάμπρου.
• «Οι σοφοί διδάσκαλοι της Οικουμένης»: Κοντάκιον των Τριών Ιεραρχών. Ερμηνεύει η Παραδοσιακή Χορωδία του Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης.
• Μήνυμα της Ιεράς Συνόδου για τον εορτασμό των Τριών Ιεραρχών προς τους εκπαιδευτικούς όλων των σχολείων. Διαβάζει η κ. Θεοδώρα Βουτσά, φιλόλογος του Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης.
• «Στο δάσκαλο»: Ποίημα του Κωστή Παλαμά. Απαγγέλει ο μαθητής της Ε’ τάξης του 5ου Δημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης, Στυλιανός Πανσεληνάς.
• Μήνυμα της Ιεράς Συνόδου για τον εορτασμό των Τριών Ιεραρχών προς τους μαθητές όλων των σχολείων. Διαβάζει η μαθήτρια της Β’ τάξης Λυκείου του Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης, Ταξιαρχούλα Χριστιανού.
• «Ρήτορες σοφίας θεοειδείς»: Μεγαλυνάριον των Τριών Ιεραρχών. Ερμηνεύει η Παραδοσιακή Χορωδία του Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης.
• «Ανθολογία λόγων επίκαιρων»: Από τα κείμενα του Ιωάννου του Χρυσοστόμου. Διαβάζουν οι μαθητές της Α’ τάξης Γυμνασίου του Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης, Σοφία Σκορδά, Απόστολος Κλειώτης και Μιχαέλα Αργυρίου.
• «Κάθε στίχος και μια συμβουλή»: Ποίημα του Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου από τη συλλογή του «Ηθικά». Απαγγέλουν οι μαθητές της Ε’ τάξης του 5ου Δημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης, Μιχαήλ Στυλιανίδης και Ευαγγελία Κολιντζίκη.
• «Κάλαντα Ανατολικού Αιγαίου»: Κάλαντα αφιερωμένα στους Τρεις Ιεράρχες. Ερμηνεύει η Παραδοσιακή Χορωδία του Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης. Συνοδεύει η Παραδοσιακή Ορχήστρα του Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης.
• «Ανθολογία λόγων επίκαιρων»: Από τα κείμενα του Μεγάλου Βασιλείου. Διαβάζουν οι μαθήτριες της Β’ τάξης Γυμνασίου του Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης, Ελένη Ασμάνη και Μαριάννα Ιορδάνου.
• «Ο σωστός δάσκαλος σύμφωνα με τους Τρεις Ιεράρχες»: Διαβάζουν οι μαθήτριες της Β’ τάξης Γυμνασίου του Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης, Παναγιώτα Μπαμπάκου και Ασπασία Κουνέλλη.
• «Οι τρεις Ιεράρχες»: Απαγγέλει η μαθήτρια της ΣΤ’ τάξης του 5ου Δημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης, Αικατερίνη Μαρινέλλη.
• «Κάλαντα Πρωτοχρονιάς Χίου»: Ερμηνεύει η Παραδοσιακή Χορωδία του Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης. Συνοδεύει η Παραδοσιακή Ορχήστρα του Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης.
• «Ανθολογία λόγων επίκαιρων»: Από τα κείμενα του Ιωάννου του Χρυσοστόμου. Διαβάζουν οι μαθητές της Γ’ τάξης Γυμνασίου του Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης, Δήμητρα Πανσεληνά, Μαργαρίτα Παπασωτηρίου και Μαρία Μπουρνού.
• «Στους εργάτες του Πνεύματος»: Απαγγέλει η μαθήτρια της ΣΤ’ τάξης του 5ου Δημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης, Ραφαέλα Χριστοδούλ ου.
• «Κάλαντα Πρωτοχρονιάς»: Στίχοι αναφερόμενοι στα χρηστά ήθη. Ερμηνεύουν η Παραδοσιακή Χορωδία του Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης και η Χορωδία του 5ου Δημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης. Συνοδεύει η Παραδοσιακή Ορχήστρα του Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης.
• Απονομή βραβείων του Ιδρύματος «Δημοσθένη Ραπτέλλη» στους αριστούχους μαθητές των ΕΠΑΛ, ΕΠΑΣ ΚΑΙ Ε.Ε.Ε.Κ. της Λέσβου από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Μυτιλήνης κ.κ. Ιάκωβο.
 

Μοιράσου το άρθρο!