Επιλύονται και τα τελευταία προβλήματα με τη λειτουργία των σχολείων στη Λέσβο

 

 

Σας ενημερώνουμε ότι ολοκληρώθηκε το έργο «Εγκαταστάσεις και υποδομές για την προσωρινή στέγαση του Δημοτικού Σχολείου Βρίσας Λέσβου» που είχε αναλάβει το Υπουργείο Παιδείας. Με βάσει τη μελέτη του έργου πραγματοποιήθηκε διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου, κατασκευάστηκε τοιχίο αντιστήριξης του αύλειου  χώρου, ανακατασκευάστηκε η πέτρινη περίφραξη, έγιναν νέες είσοδοι και τέλος τοποθετήθηκαν οι αίθουσες. Αυτές είναι τρεις αίθουσες διδασκαλίας του Δημοτικού, μια αίθουσα διδασκαλίας Νηπιαγωγείου, μια αίθουσα ηλεκτρονικών υπολογιστών, γραφείο εκπαιδευτικών και τουαλέτες.

 Τη Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2017 θα πραγματοποιηθεί η παράδοση από το ΥΠΠΕΘ και θα υπογραφεί το πρωτόκολλο για τη «Διοικητική Παραλαβή για χρήση» του έργου ανάμεσα στο ΥΠΠΕΘ και στον Δήμο Λέσβου.

Την ίδια μέρα θα χτυπήσει το κουδούνι, για πρώτη φορά μετά τον σεισμό της 12ης Ιουνίου, και θα πραγματοποιηθεί αγιασμός.   

  

    Ο Περιφερειακός  Διευθυντής

Α/θμιας & Β/θμιας Εκπ/σης

 Βορείου Αιγαίου

Αριστείδης Καλάργαλης

 

 

 

-------------------

Ανακοίνωση από το Δήμο Λέσβου:

Ο Δήμος Λέσβου κινητοποιήθηκε από την πρώτη στιγμή στην κατεύθυνση της κάλυψης των στεγαστικών αναγκών που προέκυψαν σε σχολεία του νησιού μας από τον σεισμό της 12ης Ιουνίου. Ανταποκρινόμενος άμεσα στις παραπάνω ανάγκες αμέσως μόλις παρέλαβε τις λυόμενες αίθουσες από την Χαλκίδα, καθώς και από την Ύπατη Αρμοστεία την οποία ευχαριστούμε και δημοσίως, έδρασε άμεσα και αποτελεσματικά εκτελώντας όλες τις απαραίτητες εργασίες (τροποποιήσεις στο εσωτερικό τους, εγκατάσταση με βάση μπετόν, διασύνδεση με ρεύμα και αποχέτευση κ.α.)  και έτσι:

α) Το Δημοτικό Σχολείο Πλαγιάς και το Νηπιαγωγείο Τρύγονα, ήδη λειτουργούν από τις 26 Σεπτεμβρίου 2017 στις λυόμενες αίθουσες που έχουν εγκατασταθεί στον αύλειο χώρο του Νηπιαγωγείου Τρύγονα.

β) Το Δημοτικό Σχολείο και το Νηπιαγωγείο Μεγαλοχωρίου θα λειτουργήσουν μέχρι τις 12/10/2017 στις λυόμενες που έχουν τοποθετηθεί στον αύλειο χώρο του Δ.Σ. Μεγαλοχωρίου.

γ) Το 1ο  Δημοτικό Σχολείο Πλωμαρίου θα λειτουργήσει μέχρι τις 9/10/2017 στις λυόμενες που έχουν τοποθετηθεί στον αύλειο χώρο του Γυμνασίου - Λυκείου Πλωμαρίου.

δ) Το Δημοτικό Σχολείο Πολυχνίτου θα λειτουργήσει μέχρι τις 12/10/2017 στις λυόμενες που έχουν τοποθετηθεί στον αύλειο χώρο του Γυμνασίου Λυκείου Πολυχνίτου.

ε) Το Νηπιαγωγείο Πολυχνίτου από την έναρξη της σχολικής χρονιάς λειτουργεί στο κτήριο του Γηροκομείου Πολυχνίτου.

            Ο Δήμος Λέσβου από την πρώτη μέρα που έγινε ο σεισμός λειτούργησε συντονισμένα ταχύτατα, δαπανώντας από δικούς του πόρους περίπου το ποσό των 2.800.000,00 ΕΥΡΩ. μέχρι σήμερα, για να πραγματοποιηθεί όσο το δυνατό ομαλότερα η εκπαιδευτική διαδικασία και να καλυφθεί το στεγαστικό σχολικό ζήτημα που άφησε πίσω του ο σεισμός της 12ης Ιουνίου.

 

 

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ