Εκπαίδευση

21/06/2012 - 15:53

Επίσκεψη μαθητών από τη Γαλλία στο Δήμαρχο Λέσβου

Το Δήμαρχο Λέσβου, Δημήτρη Βουνάτσο, επισκέφθηκαν σήμερα Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012 το μεσημέρι, στο γραφείο του, μαθητές του Αγροτικού Λυκείου της Γαλλικής πόλης Bourges, που βρίσκονται στο νησί μας στο πλαίσιο πρακτικής άσκησης στο Αγρόκτημα Αχλαδερής, του Κληροδοτήματος «Σημαντήρη», υλοποιώντας σχετικό Ευρωπαϊκό πρόγραμμα. Τους μαθητές που θα παραμείνουν στην Αχλαδερή δύο εβδομάδες, συνόδευαν ο υπεύθυνος του Αγροκτήματος, Πανάγος Κουφέλος και η εκπαιδευτικός του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας, Βασιλική Μπούρατζη.

Ο κ. Βουνάτσος αφού τους καλωσόρισε, τους έδωσε μια σειρά από πληροφορίες για τη Λέσβο. Κάλεσε επίσης τους Γάλλους μαθητές να ξαναεπισκεφθούν το νησί μας και να κάνουν εδώ διακοπές με τις οικογένειες τους και γενικότερα να γίνουν καλοί πρεσβευτές του τόπου μας. Τόνισε, τέλος, ότι ο Δήμος Λέσβου, πιστεύει σ’ αυτές τις προσπάθειες και στο μέτρο των δυνατοτήτων του τίθεται αλληλέγγυος και τις ενισχύει.

Τα παιδιά ευχαρίστησαν τον κ. Βουνάτσο για τη φιλοξενία και την αναλυτική ενημέρωση που όπως είπαν τους βοήθησε να γνωρίσουν καλύτερα τον τόπο. Στους μαθητές, ο Δήμαρχος έδωσε εκδόσεις που αφορούν στην ιστορία, τον πολιτισμό και τις φυσικές καλλονές της Λέσβου.

 

Μοιράσου το άρθρο!