Εκπαίδευση

03/04/2012 - 06:45

Επιστημονική Διημερίδα, υπό την αιγίδα της Συνόδου Πρυτάνεων την Οικονομική και Κοινωνική Κρίση

--more-->

Την Παρασκευή 30 και 31 Μαρτίου 2012, πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία η Επιστημονική Διημερίδα, υπό την αιγίδα της Συνόδου Πρυτάνεων, με θέμα «Οικονομική και Κοινωνική Κρίση: Προσεγγίσεις και Προτάσεις Ανάπτυξης», στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο.

Ο βασικός άξονας της διημερίδας ήταν η οικονομική κρίση και ως εκ τούτου στις τέσσερις συνεδρίες της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν αναλυτικά μεταξύ άλλων, οι άξονες της οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής για την έξοδο από την κρίση, η εμπειρία από την κρίση της ελληνικής οικονομίας, οι πλευρές της ελληνικής αλλά και της ευρωπαϊκής κρίσης, η εξωτερική και αμυντική πολιτική της χώρας αυτήν την περίοδο, η Αθήνα σε κρίση μέσα σε κρίση, η αναπτυξιακή συνεισφορά του ενεργειακού τομέα της Ελλάδας, το ισοζύγιο πληρωμών, το μάρκετινγκ και η ανταγωνιστικότητα της Ελληνικής οικονομίας, το εργασιακό περιβάλλον μετά το μνημόνιο, οι προοπτικές οικονομικής ανάπτυξης στην Ελλάδα, η νομισματική πολιτική και ο ρόλος των τραπεζών καθώς και η ευρωπαϊκή οικονομική διακυβέρνηση και η έξοδος από την κρίση.  

Τη διημερίδα, η οποία ήταν ανοιχτή στο κοινό, παρακολούθησαν μέλη των ακαδημαϊκών κοινοτήτων Ελληνικών Πανεπιστημίων, φοιτητές και άλλοι, οι οποίοι συμμετείχαν ενεργά και στη συζήτηση που ακολούθησε μετά από την κάθε συνεδρία.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία εντάσσεται στο πλαίσιο της γενικότερης πολιτικής της Συνόδου των Πρυτάνεων για την προώθηση εκπαιδευτικών, έγκυρων και τεκμηριωμένων προτάσεων για όλα τα ζητήματα τα οποία απασχολούν την Ελληνική Κοινωνία. Τα πρακτικά της Διημερίδας θα εκδοθούν από την Σύνοδο των Πρυτάνεων στο προσεχές διάστημα.

Μοιράσου το άρθρο!