Εκπαίδευση

22/12/2016 - 16:22

Επιστολή του Δημάρχου Λέσβου για τη στέγαση του Δημοτικού Σχολείου Παναγιούδας

yle="text-align: justify;">Θέμα: Παραχώρηση χρήσης κτιρίου και αιθουσών ΟΑΕΔ για τη στέγαση Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Παναγιούδας Λέσβου 

 
Σχετικά
1. Υπ. Αριθμ Πρωτ. 2303 έγγραφο της Περιφερειακής Δ/νσης Α/θμιας & Β/μιας Εκπ/σης Β. Αιγαίου  
 2. Υπ. Αριθμ Πρωτ. 33465 Αίτημα του Δήμου Λέσβου προς την Κεντρική Δ/νση του ΟΑΕΔ 
 
Αξιότιμε κ. Υπουργέ, 
 
Με την παρούσα θα ήθελα να σας ενημερώσω για ένα εξαιρετικά σημαντικό ζήτημα που αφορά τους μαθητές και τις μαθήτριες του Δημοτικού Σχολείου Παναγιούδας - Λέσβου με το οποίο συστεγάζεται και το Νηπιαγωγείο Παναγιούδας. 
Λόγω της αυξητικής τάσης των μαθητών που φοιτούν στο συγκεκριμένο σχολείο κρίθηκε απαραίτητη η μετεγκατάσταση τους σε άλλο κτίριο. Πλησίον του Δημοτικού σχολείου υπάρχουν αίθουσες που ανήκουν στο συγκρότημα κτιριακών εγκαταστάσεων της σχολής του ΟΑΕΔ, οι οποίες παραμένουν ανεκμετάλλευτες από την ημέρα της κατασκευής τους. 
Προτείνουμε λοιπόν την άμεση μετεγκατάσταση του Δημοτικού Σχολείου σε αυτό το κομμάτι του συγκροτήματος αιθουσών. Με αυτό τον τρόπο παρέχεται μόνιμα λύση στο κτιριακό ζήτημα του Δημοτικού Σχολείου ενώ παράλληλα εξοικονομούνται χρηματικοί πόροι τόσο από την κατασκευή νέου σχολείου όσο και από τις φθορές που προκαλούνται στις κλειστές αίθουσες της σχολής του ΟΑΕΔ, για την κατασκευή των οποίων δαπανήθηκαν χρήματα από τους Έλληνες φορολογούμενους πολίτες. Οι συγκεκριμένες αίθουσες τηρούν όλες τις προδιαγραφές εγκατάστασης και λειτουργίας των Δημοτικών Σχολείων και των Νηπιαγωγείων ενώ υπάρχει ήδη η έγγραφη θετική γνωμάτευση της Δ/νσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου, της Περιφερειακής Δ/νσης Εκπ/σης Β. Αιγαίου (σχετ.1) και φυσικά του Δήμου Λέσβου και της σχολικής επιτροπής, η οποία αναλαμβάνει την κάλυψη τον εξόδων μετεγκατάστασης μαζί με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων. Σχετικό αίτημα έχει ήδη κατατεθεί στην κεντρική Δ/νση του ΟΑΕΔ (σχετ. 2) 
 
Κύριε Υπουργέ, 
Σε αυτή την δύσκολη περίοδο για την Ελλάδα αλλά και ιδιαίτερα για τη Λέσβο, η εκπαίδευση των παιδιών μας αποτελεί την πρώτη προτεραιότητα όλων μας για το μέλλον του τόπου μας. Θα παρακαλούσα θερμά για τις δικές σας ενέργειες ώστε να ολοκληρωθεί η μετεγκατάσταση των μαθητών στις αίθουσες του κτιρίου του ΟΑΕΔ το συντομότερο δυνατόν, ιδιαίτερα μάλιστα όταν όλες οι συναρμόδιες αρχές συναινούν προς αυτό. 
Παραμένω στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε ενημέρωση και επικοινωνία και ευελπιστώ στην θετική έκβαση του αιτήματός μου. 
 
Με εκτίμηση,
Δήμαρχος Λέσβου
Σπύρος Γαληνός 
         
 

Μοιράσου το άρθρο!