Εκπαίδευση

04/04/2012 - 14:45

"Έσκισαν" τα πρωτάκια του Σκουτάρου Λέσβου (η καλή είδηση της ημέρας)

τα "πρωτάκια" του Σκουτάρου

Άλλη μια σημαντική διάκριση για τα σχολεία της Λέσβου, αυτή τη φορά από το Δημοτικό Σχολείο Σκουτάρου Λέσβου.

Η πρώτη τάξη απέσπασε το τρίτο βραβείο στον Πανελλήνιο Μαθητικό Καλλιτεχνικό Διαγωνισμό με θέμα η «Η γειτονιά που θα ήθελα....» στην κατηγορία των Ομαδικών Κατασκευών. Τα πρωτάκια του Σκουτάρου κατασκεύασαν ένα παζλ από ανακυκλώσιμο χαρτί αναπαριστάνοντας τρεις γειτονιές στις οποίες θα ήθελαν να ζήσουν.

Η πρώτη θύμιζε αρκετά το χωριό τους, η δεύτερη ήταν από τα παραμύθια με κάστρα και πύργους και η Τρίτη ήταν μια διαστημική γειτονιά σε κάποιον άλλον πλανήτη. Ο διαγωνισμός που ξεκίνησε το Σεπτέμβριο του 2011 και ολοκληρώθηκε το Φεβρουάριο του 2012, είχε πολύ μεγάλη απήχηση, καθώς συγκεντρώθηκαν 4.542 ατομικά και ομαδικά έργα από 374 σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης όλης της χώρας, καθώς και καλλιτεχνικά εργαστήρια. Από κάθε σχολείο που έλαβε μέρος στο διαγωνισμό θα επιλεγεί αντιπροσωπευτικός αριθμός έργων που θα εκτεθούν από τις 26 έως τις 29 Απριλίου 2012 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Σταθμού Μετρό Συντάγματος.

Η τελετή βράβευσης θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 28 Απριλίου 2012 και ώρα 12:00. Το διαγωνισμό διοργάνωσαν το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης και το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Οίκαδε της Τράπεζας Κύπρου. Η Διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Μακρή Γεωργία δήλωσε στην ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ : «Είναι μια διάκριση των παιδιών μας που μας γεμίζει χαρά και αισιοδοξία. Τα παιδιά είναι επίσης ενθουσιασμένα Είναι αποτέλεσμα της άριστης συνεργασίας εκπαιδευτικών και μαθητών που αποτελεί πρωταρχικό μας μέλημα. Είναι επίσης σημαντικό για τα παιδιά να έχουν πολλές ευκαιρίες δημιουργικής απασχόλησης πράγμα που φροντίζουμε ιδιαίτερα μέσα στο σχολείο». Η δασκάλα της τάξης Αρετή Τσελίγκα η οποία κατάγεται από την Καλλιμασιά της Χίου σε ερώτηση μας για τις δυσκολίες των σχολείων σε ακριτικές περιοχές, απάντησε: «είναι σημαντικό να κατανοήσουμε πως καθοριστικό ρόλο στην εκπαιδευτική διαδικασία παίζει η διάθεση και το μεράκι του εκπαιδευτικού. Το εκπαιδευτικό έργο λοιπόν στα ακριτικά σχολεία δε μειονεκτεί σε σχέση με αυτό των σχολείων στα αστικά κέντρα, όσο υπάρχουν εκπαιδευτικοί που πιστεύουν σ αυτό που κάνουν».

Ηλίας Μαραβάς / ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ

Μοιράσου το άρθρο!