Εκπαίδευση

07/05/2014 - 15:46

Η άλλη Λέσβος... δύο χρυσά και ένα χάλκινο μετάλλιο στην «Πανελλήνια Μαθητιάδα»

trong>Με μεγάλες επιτυχίες επέστρεψαν οι μαθητές και οι μαθήτριες του Γυμνάσιου Πέτρας, που εκπροσώπησαν τα νησιά της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, στην «Πανελλήνια Μαθητιάδα» που πραγματοποιήθηκε στην Πρώτη Σερρών από 2 έως 6 Μαΐου 2014.

Συγκεκριμένα, η Αμαλία Θεολόγου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Tae – Kwon – Do, η Λυδία Παρέλη χρυσό μετάλλιο στο βάδην, η Ελπινίκη Λάσκαρη χάλκινο στο Tae – Kwon – Do και ο Κωνσταντίνος Παυλής χάλκινο στο τένις.

Η «Μαθητιάδα», που πραγματοποιείται εδώ και 10 χρόνια είναι η μεγαλύτερη γιορτή της μαθητικής νεολαίας. Μαθητές και μαθήτριες από όλους, τους Νομούς της Ελλάδας, καθώς και από την ομογένεια από όλο τον κόσμο συναντιούνται σε έναν κοινό τόπο, στην Πρώτη Σερρών. Μέσα από τη συνάντηση αυτή, τα παιδιά ανέπτυξαν την άμιλλα, τη συναδέλφωση, τον συναγωνισμό και την αποδοχή του διαφορετικού, αγωνιζόμενα σε Ολυμπιακά αγωνίσματα (Τοξοβολία, κανό, ξιφασκία, ιππασία, στίβο, ρυθμική τένις, ποδηλασία, σκοποβολή, Tae – Kwon – Do).

Η μετακίνηση της αποστολής από την Πέτρα προς το Αεροδρόμιο Μυτιλήνης και αντίστροφα, έγινε με λεωφορείο που διέθεσε ο Δήμος Λέσβου, ο οποίος και τους εφοδίασε με διαφημιστικό υλικό τουριστικού περιεχομένου για το Νησί μας. Ο Δήμαρχος Λέσβου, Δημήτρης Βουνάτσος, ο οποίος παρέστη στην αναχώρηση της αποστολής του Γυμνασίου Πέτρας, αλλά και σήμερα στην επιστροφή τους, εξέφρασε τα θερμότατα συγχαρητήρια όλου του Λεσβιακού Λαού στους δασκάλους και τους γονείς όλων των παιδιών για τη συμμετοχή και τις σημαντικές τους επιτυχίες, σημειώνοντας ότι τέτοιες διακρίσεις πιστοποιούν την εμπιστοσύνη που πρέπει να έχουμε στη νέα γενιά και προδιαγράφουν τις  μετέπειτα λαμπρές επιτυχίες της. Προσκάλεσε, δε, τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς που τους συνόδευαν, καθώς και τον Διευθυντή του Γυμνασίου Πέτρας, κα Γεωργία Κοκκινογένη, να παραστούν στα εγκαίνια του Πολιτιστικού Κέντρου «Μηχανή», της Πέτρας, που θα γίνουν την Κυριακή 11 Μαΐου 2014, στις 7:30 το απόγευμα, για να τους συγχαρεί και επισήμως και να τους δώσει αναμνηστικά δώρα.

Τα παιδιά και οι συνοδοί, με τη σειρά τους, ευχαρίστησαν τον Δήμο Λέσβου και προσωπικά τον Δήμαρχο, για την αρωγή και τη συμπαράσταση που πρόσφεραν στην ευόδωση των στόχων της αποστολής.

Την αποστολή αποτέλεσαν οι μαθητές και μαθήτριες: Αμαλία Θεολόγου, Ελπινίκη Λάσκαρη, Χρύσα Ιωαννίδη, Φωτούλα Πάππου, Λυδία Παρέλη, Παυλή Κωνσταντίνο, Λεοντή Παναγιώτη, Μαντζώρο Παρασκευά, Σαμαραδέλλη Παναγιώτη και τους συνοδούς καθηγητές, Δημήτρη Νταλώση και Ειρήνη Συγιώργη.   

 

Μοιράσου το άρθρο!