Εκπαίδευση

05/02/2016 - 06:11

Η ΕΛΜΕ Λέσβου πανηγυρίζει για το 27,36% .....

&n

bsp;

Η Ε.Λ.Μ.Ε. Λέσβου χαιρετίζει τη μεγάλη λαϊκή κινητοποίηση της 4ης Φλεβάρη ενάντια στη νέα αντιασφαλιστική μεταρρύθμιση, στη Μυτιλήνη και σε όλη την Ελλάδα. Η συμ-μετοχή των εκπαιδευτικών στη Λέσβο, σε ποσοστό 27,36 % (και με κλείσιμο και κάποιων σχολείων), παρά το γεγονός ότι δεν αντιστοιχεί στην ένταση της επίθεσης που δεχόμαστε, είναι αρκετά πάνω από τα συνήθη ποσοστά για το νησί μας και γι’ αυτό ελπιδοφόρα.

Η συνέχεια και η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με στόχο να ανατραπούν τα σχέδια κυβέρνησης και θεσμών είναι περισσότερο από ποτέ αναγκαία.

 

Δ.Σ. ΕΛΜΕ Λέσβου

 

--------------

Μερικές φορές είναι δύσκολο να μπει κανείς στο μυαλό του συνδικαλιστή... και μάλιστα στο μυαλό του εκπαιδευτικού – συνδικαλιστή. Η χθεσινή ιστορική ημέρα είναι ο ορισμός της αποτυχίας για τους συνδικαλιστές της ΕΛΜΕ Λέσβου. Την ημέρα που ήταν όλο κλειστά μόνο μια μικρή μερίδα εκπαιδευτικών επέλεξε να απεργήσει. Με άλλα λόγια το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ σε μια τόσο δύσκολη στιγμή δεν μπορεί να επικοινωνήσει και να πείσει τους εκπαιδευτικούς. Ας μην σχολιάσουμε πληροφορίες που αναφέρουν ότι σε μερικά σχολεία οι καθηγητές "παρακίνησαν" τους μαθητές να κάνουν αποχή.... ώστε και να μη γίνουν μαθήματα και να μη χάσουν οι καθηγητές το μεροκάματο.... Όποτε το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ αντί να βγάζει πανηγυρικές ανακοινώσεις καλύτερα να σιωπά....

Μοιράσου το άρθρο!