Εκπαίδευση

13/10/2016 - 11:15

Καταδικάζει τις ξενοφοβικές εκδηλώσεις στο 8ο Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης

&n

bsp;

«Τέτοιες αντιλήψεις και πρακτικές, που αθωώνουν τους θύτες και στήνουν στον τοίχο τα θύματα, χρειάζεται να καταδικαστούν και να απομονωθούν στις συνειδήσεις των εκπαιδευτικών και όλου του με δημοκρατικές και αγωνιστικές παραδόσεις λεσβιακού λαού», σημειώνει το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Λέσβου, καταγγέλλοντας τις ξενοφοβικές - ρατσιστικές ιαχές που ακούστηκαν στο 8ο Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης, αλλά και της πληθωρικής «προβολής» που έτυχαν.

Υπογραμμίζει ότι «είναι η πολιτική της κυβέρνησης και των ιμπεριαλιστών που κυριολεκτικά φυλακίζουν τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, δημιουργώντας hot spot - κέντρα κράτησης - φυλακές ανθρώπινων ψυχών.

Είναι οι ίδιοι που ενισχύουν το ρόλο των ΜΚΟ και τις χρηματοδοτούν με πακτωλό χρημάτων.

Είναι αυτοί που γεννούν, αναπτύσσουν και συντηρούν ξενοφοβικές και ρατσιστικές - φασιστικές αντιλήψεις. Είναι αυτοί που χύνουν δηλητήριο για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, επωάζοντας το αυγό του φιδιού».

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Καταδικάζουμε και καταγγέλλουμε στο λαό της Λέσβου τις φωνές μισαλλοδοξίας και ρατσισμού που στόχο έχουν να δημιουργήσουν ξενοφοβικό και ρατσιστικό κλίμα. Καλούμε τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους μαθητές να απομονώσουν τέτοιες φωνές μίσους που δηλητηριάζουν συνειδήσεις και μπολιάζουν ιδιαίτερα τη νέα γενιά με άγρια ένστικτα ανθρωποφαγίας και βαρβαρότητας.

Είναι πολύ “εύκολο και βολικό” να μπαίνουν στο στόχαστρο απελπισμένοι και εξαθλιωμένοι πρόσφυγες και μαζί μ’ αυτούς και τα παιδιά τους, από την τρυφερή τους ακόμα ηλικία και να αθωώνονται οι πραγματικοί ένοχοι.

Τέτοιες αντιλήψεις και πρακτικές, που αθωώνουν τους θύτες και στήνουν στον τοίχο τα θύματα, χρειάζεται να καταδικαστούν και να απομονωθούν στις συνειδήσεις των εκπαιδευτικών και όλου του με δημοκρατικές και αγωνιστικές παραδόσεις λεσβιακού λαού.

Ο εχθρός μας δεν είναι τα μικρά και καταταλαιπωρημένα παιδιά που εγκατέλειψαν την πατρίδα τους εξαιτίας του πολέμου και των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων.

Ο πραγματικός αντίπαλος, ο πραγματικός ένοχος είναι το σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα, οι κυβερνήσεις και τα κόμματα που το στηρίζουν, οι οποίοι για τα κέρδη και τους ανταγωνισμούς του μεγάλου κεφαλαίου δεν διστάζουν ν' ανάψουν τη φωτιά του πολέμου όπου Γης.

Όταν ο λαός της Λέσβου παρακολουθεί έξω απ’ την πόρτα του τα θωρηκτά των φονιάδων του ΝΑΤΟ να κόβουν βόλτες, έτοιμα να ξεράσουν θάνατο και δυστυχία με τις ευλογίες της κυβέρνησης, μας είναι αδύνατο να πιστέψουμε ότι ο κίνδυνος προέρχεται από μικρά ασυνόδευτα προσφυγόπουλα.

Ο εγκλωβισμός χιλιάδων ξεριζωμένων ανθρώπων στο νησί μας, χωρίς να τους εξασφαλίζονται στοιχειώδεις - βασικές ανθρώπινες συνθήκες υγιεινής και διαβίωσης αποτελεί σχεδιασμό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ που με τις οδηγίες και τις ευλογίες της ΕΕ ετοιμάζουν δεξαμενές πάμφθηνου εργατικού κρέατος που στην οσμή του δεν μπορούν να αντισταθούν οι καπιταλιστές.

Είναι η πολιτική της κυβέρνησης και των ιμπεριαλιστών που κυριολεκτικά φυλακίζουν τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, δημιουργώντας hot spot - κέντρα κράτησης - φυλακές ανθρώπινων ψυχών.

Είναι οι ίδιοι που ενισχύουν το ρόλο των ΜΚΟ και τις χρηματοδοτούν με πακτωλό χρημάτων.

Είναι αυτοί που γεννούν, αναπτύσσουν και συντηρούν ξενοφοβικές και ρατσιστικές - φασιστικές αντιλήψεις. Είναι αυτοί που χύνουν δηλητήριο για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, επωάζοντας το αυγό του φιδιού.

Είναι ανάγκη, εδώ και τώρα, να υλοποιηθούν, με κρατική ευθύνη, όλες οι απαραίτητες προϋποθέσεις για μια ουσιαστική εκπαιδευτική διαδικασία για τα παιδιά των προσφύγων, τόσο στους χώρους φιλοξενίας, όσο και στα σχολεία. Να δημιουργηθούν αξιοπρεπείς χώροι φιλοξενίας τους.

Αυτό σημαίνει ότι το κράτος πρέπει να πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα, μέσα από τις δημόσιες δομές Υγείας, ώστε να πληρούνται τα κριτήρια εγγραφής που ισχύουν για όλα τα παιδιά, όπως εμβόλια, ιατρικές βεβαιώσεις, για την πρόληψη ασθενειών, για να μην αποκλειστεί από την εκπαιδευτική διαδικασία ούτε ένα παιδί προσφύγων. Να εξασφαλιστεί όλο το απαραίτητο εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό (καθαρίστριες, σχολικοί φύλακες κ.ά.), καθώς και η ασφαλής μεταφορά των παιδιών από το ίδιο το κράτος, όπου χρειάζεται.

Η οργή και η αγανάκτηση του λαού της Λέσβου για τη βάρβαρη πραγματικότητα που όλοι βιώνουμε πρέπει να στοχεύει στον πραγματικό υπαίτιο αυτής της κατάστασης, που είναι οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και οι πολιτικές των κυβερνήσεων που εξυπηρετούν το κεφάλαιο και καταδικάζουν στη φτώχεια, στην ανέχεια και την ανεργία τα λαϊκά στρώματα.

Ο αγώνας για την Παιδεία των λαϊκών αναγκών είναι ενιαίος και ταξικός, δεν ξεχωρίζει τα παιδιά από τη φυλή, το χρώμα, τη γλώσσα και τη θρησκεία τους.

Ο αγώνας ενάντια στο ρατσισμό και το φασισμό, για να είναι συνεπής και αποτελεσματικός, πρέπει να μπολιαστεί με τον αγώνα ενάντια στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ, ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, που καταρρακώνει και εξαφανίζει δικαιώματα και κατακτήσεις, που χτυπά συνταξιούχους, που ξεζουμίζει τα λαϊκά στρώματα, για την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων, για χάρη μιας χούφτας παράσιτων - καπιταλιστών που καρπώνονται τον πλούτο των ανθρώπων του μόχθου.

Είναι απαραίτητο να απαιτήσουμε και να διεκδικήσουμε:

Να απεγκλωβιστούν τώρα από τη Λέσβο και από όλη την Ελλάδα οι πρόσφυγες και οι μετανάστες. Γρήγορα να ικανοποιηθούν οι αιτήσεις ασύλου όλων όσοι έχουν τις προϋποθέσεις και όλοι οι υπόλοιποι να πάρουν χαρτιά και να πάνε στις χώρες που επιθυμούν.  Να διαμορφωθεί με ευθύνη του κράτους ανοιχτή δομή προσωρινής φιλοξενίας, που θα πληροί όλες τις προϋποθέσεις υγιεινής, ασφάλειας, αξιοπρεπούς διαβίωσης και εκπαίδευσης όλων των παιδιών των μεταναστών και προσφύγων.

Ο λαός να παλέψει ενάντια στη συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας που σφραγίζει και διαιωνίζει τον εγκλωβισμό τους και οξύνει όλα τα προβλήματα που δημιουργούνται και στους ίδιους και στους κατοίκους του νησιού.  Να κινητοποιηθούμε ενάντια στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τους ιμπεριαλιστικούς μηχανισμούς που γεννούν πολέμους και δημιουργούν την προσφυγιά.

Να φύγει το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο. Να σταματήσει η συμμετοχή της χώρας μας στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πολέμους που δημιουργούν τις στρατιές των απελπισμένων προσφύγων».

ΠΑΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΛΕΣΒΟΥ

Μοιράσου το άρθρο!