Εκπαίδευση

09/02/2012 - 07:23

Καταγγελία ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Μυτιλήνης για τις προκλητικές σπατάλες στις επιτροπές ερευνών

Με έκπληξη διαπιστώσαμε στον οικονομικό απολογισμό της επιτροπής ερευνών εκπληκτικά υπέρογκα ποσά για διάφορες διαδικασίες της επιτροπής ερευνών στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

Σε μία περίοδο που καθημερινά ακούμε ότι η Ελλάδα χρεοκοπεί και που και εμείς παρατηρούμε να μεγαλώνει η ανεργία(ειδικά των νέων και των γυναικών), οι νέοι να μεταναστεύουν ,πλήθος αστέγων να μαζεύεται σε κεντρικές πλατειές των Αθηνών ,άνθρωποι τρίτης ηλικίας να πεθαίνουν από πολικό ψύχος(το είδαμε και στην Μυτιλήνη) η Επιτροπή Ερευνών ξοδεύει χιλιάδες ευρώ σε διάφορες διαδικασίες που δεν γνωρίζουμε κατά πόσο πρέπει το Πανεπιστήμιο να τις κάνει.

Είναι δυνατόν να υπάρχουν bonus σε μισθούς της τάξεως των 5.000 ευρώ;

Είναι δυνατόν να υπάρχουν έξοδα μεταφοράς αξίας 180.000 ευρώ; .Εάν κάνουμε την διαίρεση είναι 180.000/180(ένα ακριβό εισιτήριο Αθηνών-Μυτιλήνης με επιστροφή),οπότε σημαίνει περί στα 1000 εισιτήρια τον χρόνο;

Είναι δυνατόν να υπάρχουν έξοδα φιλοξενίας αξίας 120.000. Εκτός εάν γίνανε σε 5 αστέρα ξενοδοχεία για μήνες με όλες τις υπηρεσίας(μασάζ και τζακούζι)

Είναι δυνατόν να υπάρχουν 50.000 ευρώ σε χάρτινη ύλη. Όσα δάση και αν κόψουμε δεν γνωρίζουμε πόσα δέντρα θα χρειαστούμε για 50.000 ευρώ.

Είναι αδιανόητο σε μία εποχή που:

  • Κόπηκε το στεγαστικό επίδομα των φοιτητών
  • Μειώθηκαν τα έξοδα σίτισης,
  • Υπήρχαν προβλήματα με τα ΚΤΕΛ
  • Υπήρχαν προβλήματα με διδάσκοντες που δεν πληρώνονται και εγκατέλειψαν τα τμήματα.
  • Κλείσανε εργαστήρια σε τμήματα
  • Δεν χρηματοδοτούνται αδρά οι Σύλλογοι
  • Κόπηκε ότι πολιτιστικό ενδιαφέρον υπήρχε από φοιτητική ομάδα
  • Κόπηκαν τα κονδύλια για την προβολή του Πανεπιστημίου,
  • Δεν έχουμε δει εδώ και καιρό εκδήλωση του Πανεπιστημίου
  • Να κόβονται οι συμβάσεις των καθαριστριών ή των φυλάκων.

να δίνετε τόσα χρήματα για Bonus και διάφορες άλλες διαδικασίες.

Απαιτούμε από τις Πρυτανικές Αρχές να δούνε το θέμα με ζέση και από όλα τα τμήματα να ενημερώσουν για το τι συμβαίνει μέσα στο πανεπιστήμιο Αιγαίου.

Απαιτούμε επιτέλους να λύνονται άμεσα τα προβλήματά μας  με διάλογο και λύσεις και όχι να κολλάνε σε γραφειοκρατίες κτλ.

Ζητάμε από τις Πρυτανικές Αρχές να διοργανώσουν συνάντηση με τον Περιφερειάρχη και τον Δήμαρχο Λέσβου και να παραχωρηθούν κτίρια στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Υπάρχουν τα κτίρια και οφείλουν οι εκλεγμένοι τοπικοί φορείς να βοηθήσουν το Πανεπιστήμιο στα προβλήματα που έχει.

Ζητάμε από τι υπόλοιπες παρατάξεις να ενημερωθούν αντίστοιχα για το θέμα με τα χιλιάδες ευρώ που δαπανώνται στην Επιτροπή Ερευνών.

Δεν είμαστε κατά της έρευνας .Ίσως είμαστε οι μόνοι που στηρίζουμε την έρευνα σε πράξη με τις προτάσεις μας και τις δράσεις μας.

Όμως σε μία εποχή που η Ελλάδα κλυδωνίζεται από την μεγάλη οικονομική κρίση και σε μία Ελλάδα που η κυβέρνηση ξεπουλάει τα πάντα είναι ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟ να δίνονται τόσα χρήματα σε διαδικασίες της επιτροπής ερευνών.

Δεν ζητάμε να μειωθούν οι μισθοί ,ούτε βέβαια ζητάμε να μην γίνεται έρευνα.

Απαιτούμε όμως να γίνεται καλύτερη διαχείριση χρημάτων από την επιτροπή ερευνών.

Όταν για 1000 άτομα που σιτίζονται καθημερινά θέλει μόνο 200 ευρώ για να αυξήσεις την ποιότητα του φαγητού(0,20  ευρώ για κάθε φοιτητή) είναι ΝΤΡΟΠΗ και πρόκληση να μην το κάνεις και αντ΄ αυτού να την μειώνεις και άλλο.

Είναι αδιανόητο για ελάχιστα χρήματα να μην έχεις μεταφορά με τα ΚΤΕΛ.

Είναι αδιανόητο παιδιά να μην λαμβάνουν το στεγαστικό επίδομα και να μην σπουδάσουν και να δίνουμε 50.000 ευρώ σε χαρτικά και 180.000 σε μεταφορές.

Το θέμα είναι πάνω από όλα ηθικό.

Ζητάμε άμεσα την ενημέρωση από τις Πρυτανικές αρχές για τα bonus και τα υπέρογκα ποσά σε εισιτήρια, φιλοξενία και χάρτινη ύλη.

Είμαστε νέοι που έχουμε στο μέλλον την ιδέα να αγωνιστούμε για την Ελλάδα.

Θέλουμε μία Ελλάδα δυναμική και ανταγωνιστική μα πάνω από όλα δίκαιη.

Θέλουμε μία Ελλάδα που να μην αναγκάζεται να προσκυνά  τις άλλες χώρες.

Θέλουμε να είμαστε απόφοιτοι ενός Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Αιγαίου στην λεκάνη της Μεσογείου, ανάμεσα από τρείς ηπείρους και όχι να βλέπουμε σε λίγα χρόνια το Πανεπιστήμιο Αιγαίου να μην υπάρχει.

Ζητάμε τα αυτονόητα.

Δεν ζητάμε ούτι απαιτούμε ΜΟΝΟ Δικαιώματα.

Έχουμε υποχρέωση απέναντι στην κοινωνία ως μελλοντικοί επιστήμονες, απέναντι στη νεολαία που θέλουμε και επιδιώκουμε κάτι καλύτερο για αυτήν, απέναντι στην Ελλάδα και απέναντι στην ιστορία να είμαστε εμείς αυτοί που θα φέρουν κάτι νέο που θα συνδυάζει την γνώση με την παραγωγή, την προβολή των τμημάτων, αλλά και των νησιών που μας φιλοξενούν, την έρευνα με τα αποτελέσματα ποτ θα βοηθήσουν την κοινωνία.

Η γενιά μας έχει ανάγκη οι νέοι να είναι ΗΓΕΤΕΣ και ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ και όχι λαοπλάνοι και ονειροπόλοι συστημάτων που έχουν παρακμάσει.

Μοιράσου το άρθρο!