Εκπαίδευση

22/07/2015 - 06:46

On-line και η τρίτη ηλικία. Εκπαιδευτικό πρόγραμμα στη Μυτιλήνη

Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου στο πλαίσιο του έργου "Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, βασικός παράγοντας για την Οικονομική και Κοινωνική Ανάπτυξη του Αιγαιοπελαγίτικου χώρου" και συγκεκριμένα μέσω της Δράσης 4, "Εκπαίδευση και υποστήριξη προς τις Τοπικές Κοινωνίες", διοργανώνει Επιμορφωτικό Πρόγραμμα με θέμα " Εφαρμογές Διαδικτύου και ασφαλής περιήγηση σε αυτό, για άτομα τρίτης ηλικίας". Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί στη Μυτιλήνη στις 26 και 27 Αυγούστου 2015.

 

Στόχος του προγράμματος: Είναι γεγονός ότι το ποσοστό χρήσης του Διαδικτύου και των εφαρμογών του από ηλικιωμένους είναι χαμηλό. Είναι επίσης γεγονός ότι λίγοι από αυτούς έχουν βαθύτερη κατανόηση του τρόπου λειτουργίας αυτών των εφαρμογών, των προβλημάτων που μπορεί να παρουσιαστούν και του τρόπου αντιμετώπισής τους. Έχοντας αυτά τα δεδομένα, το πρόγραμμα αποτελεί μία εστιασμένη και εντατική επιμορφωτική παρέμβαση σε άτομα της τρίτης ηλικίας. Αποσκοπεί στην αποτελεσματικότερη και ασφαλέστερη χρήση του Διαδικτύου, εστιάζοντας στις εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης. Το προσδοκώμενο αποτέλεσμα είναι να μπορούν να χειρίζονται αποτελεσματικά αυτές τις εφαρμογές, ικανοποιώντας τις επικοινωνιακές τους ανάγκες. 

 

Το πρόγραμμα απευθύνεται: Σε άτομα της τρίτης ηλικίας.

Πληροφορίες, ωρολόγιο πρόγραμμα και αίτηση συμμετοχής, θα βρείτε στο σύνδεσμο http://action4learning.aegean.gr/program_details.asp?id=196

Υπάρχει περιορισμένος αριθμός θέσεων. Η συμμετοχή στο επιμορφωτικό πρόγραμμα είναι δωρεάν και στους συμμετέχοντες δίνονται βεβαιώσεις συμμετοχής.

 

Εισηγητής:

Εμμανουήλ Φωκίδης, λέκτορας Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αιγαίου

Επικοινωνία-Πληροφορίες

Εμμανουήλ Φωκίδης, λέκτορας Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Τηλ.: 22410 99238 (10.00 πμ - 14.00 μμ), email: fokides@aegean.gr

Φλατσούση Μαρία, Συνεργάτης της Δράσης 4, Τηλ: 22710 35120 (10.00 πμ - 14.00 μμ)

Μοιράσου το άρθρο!