Εκπαίδευση

15/02/2012 - 07:59

Με επιτυχία η εκδήλωση της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Μυτιλήνης για την Ευρωπαϊκή προοπτική του Πανεπιστημίου Αιγαίου

Με επιτυχία στέφτηκε η ημερίδα που διοργάνωσε η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Μυτιλήνης με θέμα  «Η Ευρωπαϊκή προοπτική του Πανεπιστημίου Αιγαίου» ,Προτάσεις, Σκέψεις ,Όραμα, με ομιλητές τους κύριο Κάλλα , Αντιπρύτανη του Πανεπιστημίου Αιγαίου, κυρίου Τρούμπη, τέως Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αιγαίου και του κυρίου Γρηγορίου ,προέδρου του τμήματος Κοινωνιολογίας.

Η ημερίδα αποτελεί μία σειρά από εκδηλώσεις που διοργανώνει η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Μυτιλήνης με την προοπτική να ενημερώσει τους φοιτητές και να προτείνει λύσεις για καίρια ζητήματα.

Μένουμε στις εξής παρατηρήσεις των καθηγητών που μας δίνουν δύναμη να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας για ένα καλύτερο Πανεπιστήμιο.

Αρχικά ο κύριος Κάλλας είπε ότι είναι ρεαλιστικές οι προσπάθειες ,αλλά θέλει και την σωστή ωριμότητα για να πετύχουν αυτές ,όπως και όλη η προσπάθεια για ένα μελλοντικό Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

Ο κύριος Τρούμπης αφού μίλησε για τις παθογένειες ων ελληνικών Πανεπιστημίων μίλησε για τους τρεις άξονες οπου χρειάζεται το Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Πρέπει να είναι Ευρωπαϊκό αφού όμως η Ευρώπη αντιληφθεί που πάει ,Ελληνικό, αφού η Ελλάδα σκεφτεί ξανά πού βαδίζει μέσα από όλες τις σκοτούρες και «Πανεπιστήμιο» ,αφού η πανεπιστημιακή κοινότητα οφείλει αν θέσει νέους εθνικούς στόχους.

Δήλωσε συγκινημένος ,καθώς μετά από δύο έτη ξανά ήταν καλεσμένος σε ημερίδα φοιτητών και επίσης, αισθάνθηκε ένα τόνο αισιόδοξο καθώς παρατήρησε ότι μία ομάδα φοιτητών άνοιξε τον χορό των συζητήσεων για το Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

Τέλος, ο κύριος Γρηγορίου έκανε λόγο για την ταυτότητα του Πανεπιστημίου Αιγαίου, την μοναδικότητα των τμημάτων του ,τις προτάσεις που έχει για την Ευρωπαϊκή ενοποίηση των Ελληνικών Πανεπιστημίων και τέλος πρότεινε σε εμάς και σε όλη την φοιτητική κοινότητα να συστήσουμε επιτροπή Διεθνών σχέσεων στο φοιτητικό κομμάτι έτσι ώστε να έχουμε μία συνεργασία με άλλες φοιτητικές ενώσεις Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων.

Όλοι συμφώνησαν ότι είναι σημαντικό να «ανοίγουν» οι κουβέντες από μέσα προς τα έξω… δηλαδή..από μέσα από το Πανεπιστήμιο προς τα έξω και όχι να έρχεται η λύση από έξω προς τα μέσα και ότι οι προτάσεις της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ κρίνονται ικανοποιητικές για την αρχή μίας ευρείας κουβέντας σχετικά με το Πανεπιστημίο Αιγαίου, την θέση του στην Ευρώπη και την μελλοντική ανάπτυξη και βελτίωση του.

Άποψή μας είναι ότι θα χρειαστούν και άλλες αντίστοιχες συναντήσεις για να ξεκινήσει μία ουσιαστική συζήτηση περί του σχεδιασμού, των στόχων και σκοπών του Πανεπιστημίου Αιγαίου στην Ελλάδα ,καθώς και της ουσιαστικής Ευρωπαϊκής ταυτότητας που πρέπει να έχει βάσει της γεωπολιτικής της θέσης και των χαρακτηριστικών της ,δηλαδή του ακριτικού, του πολυνησιώτικού και περιφερειακού Πανεπιστημίου στην «Ευρώπη των Περιφερειών».

Μοιράσου το άρθρο!