Εκπαίδευση

05/02/2018 - 17:52

Με πλήθος κόσμου η εκδήλωση "Κι αν σου μιλώ με παραμύθια…." από το 6ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης

yle="text-align: justify;">Στο γεμάτο θεατράκι του Φ.Ο.Μ, παρουσία μαθητών, γονιών, εκπαιδευτικών, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής, η εκδήλωση του 6ου Γυμνασίου Μυτιλήνης «Γιάννης & Αριστείδης Δελής» με τίτλο «Κι αν σου μιλώ με παραμύθια…».

Όπως τόνισε στην εισαγωγή ο Διευθυντής του σχολείου  Παναγιώτης Σκορδάς  οι πιο όμορφες παραδόσεις της ανθρωπότητας έχουν περάσει στα παραμύθια, στα οποία επιστρέφουμε ξανά και ξανά δίνοντας νέες ερμηνείες, ανάλογα και με τη διάθεσή μας. Όπως σημειώνουν οι μελετητές το παραμύθι βοηθάει τον άνθρωπο να ωριμάσει, να προετοιμαστεί για τις μικρές και μεγάλες αλλαγές-μεταβάσεις στη ζωή του και του δίνει λύσεις, ενώ ταυτόχρονα μπορεί να τον διασκεδάσει. Μοίρασμα ψυχής, επικοινωνία, διέξοδος από την καθημερινότητα και, γιατί όχι επιστροφή στις ρίζες, στο παλιό, εκεί όπου μια γλυκά κουβέντα, ένα χαμόγελο ή ένα δάκρυ σήμαιναν πολλά. Ένα δώρο για πρόσωπα αγαπημένα έτσι για να γλυκαίνει λιγάκι η ζωή.
Το σχολείο στο πλαίσιο των σχολικών δραστηριοτήτων πραγματοποιεί πολιτιστικό πρόγραμμα με θέμα τα λαϊκά παραμύθια-προϊόντα προφορικής παράδοσης.


Η εκδήλωση ήταν μοιρασμένη σε τρία μέρη: στο πρώτο οι μαθήτριες: Ειρήνη-Λεμονιά Λιανέα, Ειρήνη Οικονόμου, Ελισάβετ  Καραμπάση, Σταυρούλα  Μουτζούρη, Κατερίνα Διόλατζη, Γεωργία Κομνηνάκη, Κατερίνα Μαρινέλλη και ο μαθητής Γιάννης Πηγάσης διάβασαν  τέσσερα λαϊκά παραμύθια, το ένα καταγεγραμμένο στην Αγία Μαρίνα Λέσβου. Τη διδασκαλία και την επιμέλεια είχε η φιλόλογος Σοφία Φράγκου.


Στο δεύτερο μέρος οι «παραμυθούδες»   Μαρία Παναγιώτου, παιδίατρος και Μάγδα Δεδούση, μέλος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου αφηγήθηκαν με το δικό τους μοναδικό τρόπο τέσσερα λαϊκά παραμύθια καθηλώνοντας το κοινό.
Στο τρίτο μέρος η ορχήστρα και η χορωδία μες την επιμέλεια της μουσικού Μυρσίνης Γαλετσέλη, έπαιξαν και τραγούδησαν  το «Παραμύθι» του Ορφέα Πιερίδη και το «Παραμύθι με λυπημένο τέλος» του Μίλτου Πασχαλίδη. Έπαιξαν η Σταυρούλα Μουτζούρη (κιθάρα), η Ειρήνη-Λεμονιά Λιανέα(αρμόνιο), ο Κυριάκος Αθανασάς(τουμπερλέκι),  η Σοφία Σκορδά( σαντούρι, Μουσικό σχολείο Μυτιλήνης) και ο Στέλιος Σκορδάς (μαντολίνο, Μουσικό σχολείο Μυτιλήνης).
Στο τέλος της εκδήλωσης χαιρέτισαν εκφράζοντας τα συγχαρητήρια τους σε όλους τους συντελεστές της εκδήλωσης ο κ. Χρίστος Χατζηλίας, Σχολικός Σύμβουλος και η κα Λάουρα Λοϊζίδου, Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Διεύθυνσης  Β/Θμιας Εκπ/σης Ν. Λέσβου.
 

Μοιράσου το άρθρο!