Εκπαίδευση

12/04/2016 - 16:55

Το Μουσικό Σχολείο Μυτιλήνης στο 1ο Βαλκανικό Φεστιβάλ

Τ

ο Μουσικό Σχολείο Μυτιλήνης συμμετέχει στο 1ο Βαλκανικό Φεστιβάλ Μουσικών Σχολείων που διοργανώνεται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων από 14 έως 17 Απριλίου στην Πάτρα. Στο φεστιβάλ συμμετέχουν επίσης τα Μουσικά Σχολεία Πατρών, Βόλου, Αγρινίου, Πειραιά, Δράμας, Σιάτιστας, Λαμίας, Λευκάδας, Καρδίτσας, Κορίνθου, Άμφισσας, καθώς και Μουσικά Σχολεία από Ρουμανία, Βουλγαρία, Αλβανία, Τουρκία και FYROM. Σύμφωνα με τους διοργανωτές πάνω από 800 μαθητές και μαθήτριες θα παρουσιάσουν τη δουλειά τους κατά τη διάρκεια του τριημέρου σε ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει συμφωνικές ορχήστρες, χορωδίες, σύνολα έντεχνης μουσικής, φιλαρμονικές και σύνολα παραδοσιακής μουσικής.

 
Το Μουσικό Σχολείο Μυτιλήνης εκπροσωπείται από την Ορχήστρα Κλασικής Μουσικής με υπεύθυνους καθηγητές τους Αντώνη Βερβέρη, Νάντια Καραγιάννη, Κώστα Τσιμιτάκη και Παναγιώτη Κάιτατζη. Οι 25 μαθητές της ορχήστρας θα συμπράξουν με παιδιά του Μουσικού Σχολείου Πατρών, σχηματίζοντας ένα πολυπληθές μουσικό σύνολο αποτελούμενο από 45μελή ορχήστρα και 60μελή χορωδία. Το σύνολο θα παρουσιάσει έργα Caccini, Θεοδωράκη, Χατζιδάκι και Ξαρχάκου υπό τη διεύθυνση του Τάσου Καραγιάννη, υποδιευθυντή του Μουσικού Σχολείου Πατρών. Οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Πατρών έχουν ήδη προσκληθεί να επισκεφθούν το νησί μας.
Κατά την τελετή λήξης του Φεστιβάλ, που είναι αφιερωμένη στο Μίκη Θεοδωράκη, μαθητές απ' όλα τα σχολεία θα παρουσιάσουν μαζί επί σκηνής έργα του συνθέτη υπό τη διεύθυνση του Σταμάτη Λέκκα, διευθυντή του Μουσικού Σχολείου Πατρώ

Μοιράσου το άρθρο!