Εκπαίδευση

31/03/2015 - 16:16

Μπράβο στα παιδιά του Πλωμαρίου - Στον τελικό του "Young Business Talents"

Περίπου 450 ομάδες δηλαδή 2000 μαθητές Λυκείου (ΓΕΛ ΚΑΙ ΕΠΑΛ) απ’ όλη την Ελλάδα συμμετείχαν στον καινοτόμο διαγωνισμό επιχειρηματικότητας ”YOUNG BUSINESS TALENTS 2014-2015” που υλοποιήθηκε για δεύτερη φορά στην Ελλάδα.

Στο διαγωνισμό ”YOUNG BUSINESS TALENTS 2014-2015” που ξεκίνησε το Νοέμβριο 2014 η καθεμιά ομάδα-εικονική επιχείρηση που αποτελούταν από 3 ή 4 μαθητές, έπρεπε κάθε εβδομάδα-εικονικό έτος βάση σεναρίου να καταθέτει ένα επιχειρηματικό σχέδιο-business plan δηλ. να αποφασίζει όπως και σε μια επιχείρηση. Στόχος της ομάδας  ήταν να καταστήσει την εικονική της επιχείρηση όσο πιο βιώσιμη και ανταγωνιστική γίνεται εφαρμόζοντας τις τεχνικές του management και του marketing.

Μετά από 11 εβδομάδες-εικονικά έτη με   on line διαδικασία και χρησιμοποιώντας έναν επιχειρηματικό  προσομοιωτή (business simulator) δηλ. ένα πολύ προηγμένο λογισμικό που έχει τη δυνατότητα να επεξεργάζεται στοιχεία και να αναπαριστά την αγορά σε πραγματικό ανταγωνισμό και έχοντας καταθέσει 11 επιχειρηματικά πλάνα, οι 75 πρώτες ομάδες βάση συσσωρευμένης κερδοφορίας πέρασαν στον τελικό που έγινε με φυσική παρουσία στην Αθήνα στις 29/3/2015.

Το ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΠΛΩΜΑΡΙΟΥ με δυο ομάδες πέρασε για δεύτερη φορά  στον τελικό. Έτσι οι ομάδες:

1)     THE DRIVES με τους μαθητές: Στεριανέλλη Παναγιώτη

                                                    Κατσιγίνη Αντώνη

                                                    Ξυπτερά Ιωάννη-Ταξιάρχη

 

και 2)  THE BOSSES με τους μαθητές:   Ζυμβραγουδάκη Ευαγγελία

                                                                 Ζαχαρίου Κωνσταντίνο

                                                                 Καλδέλη Μαρία

                                                                 Καμπάνης Ταξιάρχη

και η  καθηγήτρια  κα Γιαμουγιάννη Αναστασία ΠΕ09 Οικονομολόγος υπό την καθοδήγηση της οποίας υλοποιήθηκε το project, έζησαν μια μοναδική διδακτική εμπειρία με τη συμμετοχή τους στο βιωματικό αυτό παιχνίδι συνεργασίας και άμιλλας και στο συναρπαστικό τελικό.

 

Ο δ/ντής και ο σύλλογος των καθηγητών του Γενικού Λυκείου Πλωμαρίου συγχαίρουν την καθηγήτρια και τους μαθητές για την επιτυχία τους και τους εύχονται πάντα να επιτυγχάνουν το στόχο τους.

Μοιράσου το άρθρο!