Εκπαίδευση

18/12/2014 - 16:11

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αιγαίου μίλησε για τη διαθεσιμότητα του διοικητικού προσωπικού

style="text-align: justify;">Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αιγαίου Καθηγητής Στέφανος Γκρίτζαλης, σε συνέχεια σχετικής απόφασης της Συνόδου Πρυτάνεων, μετά από δική του εισήγηση,  χθες Τετάρτη 17.12.14 παραχώρησε συνέντευξη τύπου στα Ε.Η.Μ.Ε. της Λέσβου, με θέμα: «Διαθεσιμότητα του διοικητικού προσωπικού στα ελληνικά πανεπιστήμια»
Η Σύνοδος Πρυτάνεων, τόνισε ο Πρύτανης, στην πρόσφατη έκτακτη συνεδρίασή της στην Αθήνα, υπενθύμισε ότι, τόσο η σχετική  μελέτη της ΑΔΙΠ όσο και αυτή του εξωτερικού συμβούλου του Υπουργείου Παιδείας, διαπιστώνουν τη δραματική υποστελέχωση όλων των Πανεπιστημίων, καταδεικνύοντας ότι το μέτρο της διαθεσιμότητας υπήρξε παράλογο, αναίτιο και αναποτελεσματικό. Ως εκ τούτου, ζητά την άμεση ανάκληση όλων των σχετικών υπουργικών αποφάσεων.
Στη συνέχεια η Πρυτανική Αρχή αναφέρθηκε αναλυτικά στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, άσχετα αν αυτό δεν συγκαταλέγεται ανάμεσα στα 8 Α.Ε.Ι. που πλήττονται από το μέτρο της διαθεσιμότητας.
Με πλήθος στατιστικών στοιχείων και αναλυτικών πινάκων και γραφημάτων, παρουσιάστηκε η δομή του πολύπλοκου νησιωτικού Α.Ε.Ι. του Πανεπιστημίου Αιγαίου, το μοναδικό που εκτείνεται σε 2 Περιφέρειες και 5 Νομούς της χώρας, και αναδείχθηκε η υποστελέχωσή του όσο αφορά το διοικητικό προσωπικό, το οποίο αριθμεί 255 υπαλλήλους στο διαθέσιμο δυναμικό του, ενώ απαιτούνται τουλάχιστον 360 υπάλληλοι για την εύρυθμη λειτουργία του. Τα παραπάνω υπερασπίστηκε με την παρουσία του και την τοποθέτησή του, το προεδρείο του συλλόγου διοικητικού προσωπικού Πανεπιστημίου Αιγαίου “Aσημάκης Πανσέληνος”.
Τονίστηκαν επίσης, οι εξουθενωτικές μειώσεις στον προυπολογισμό  του Οργανισμού για το 2015, που από το 2009 ξεπερνούν το 60%. Τέλος, ο κος Γκρίτζαλης τόνισε πως η  Σύνοδος Πρυτάνεων θα παρακολουθεί αδιαλείπτως την εξέλιξη του θέματος και θα προβεί σε ανάλογες ενέργειες.
 

Μοιράσου το άρθρο!