Εκπαίδευση

27/04/2017 - 07:09

«Oδήγηση: μια συνήθεια που μπορεί να γίνει επικίνδυνη»

 

Η Δ/νση Δ/θμιας Εκπ/σης Λέσβου θέλοντας να εμπνεύσει στους μαθητές, στους γονείς αλλά και στο ευρύτερο κοινό της τοπικής κοινωνίας του νησιού ότι η υπεύθυνη οδήγηση σημαίνει σεβασμό στη ζωή, ένωσε τις δυνάμεις της με το Εσπερινό ΕΠΑ.Λ. Μυτιλήνης και με στόχο τη σωστή ενημέρωση και την πρόληψη των τροχαίων δυστυχημάτων που αποτελούν μάστιγα για την κοινωνία, διοργανώνει ημερίδα με θέμα την ασφαλή οδήγηση.

Αυτή η πρωτοβουλία που σχετίζεται με την οδική ασφάλεια βασίζεται στην πεποίθησή μας ότι η οδική συμπεριφορά είναι ένα ανεξάντλητο κεφάλαιο που έχει να κάνει άμεσα με την παιδεία και τη διά βίου εκπαίδευση των πολιτών πάνω στο σοβαρό θέμα της κυκλοφοριακής αγωγής. Ευθύνη για τα τροχαία έχουν τόσο οι ελλιπείς υποδομές όσο και ο ανθρώπινος παράγοντας. Η διά βίου μάθηση στην κυκλοφοριακή αγωγή είναι καίριας σημασίας, αλλά και εμείς οι ίδιοι θα πρέπει να αλλάξουμε την οδηγική μας συμπεριφορά και στα πλαίσια μιας αυτοκριτικής να αναλογιστούμε το ρόλο του εκπαιδευτικού αλλά και του γονέα στο θέμα της οδικής ασφάλειας.

Είναι εξαιρετικά απαραίτητο τα μαθήματα της κυκλοφοριακής αγωγής να ενταχθούν οριστικά σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης, ώστε να έχουμε παραγωγή καλύτερων οδηγών και εμείς οι εκπαιδευτικοί να διαμορφώσουμε Κουλτούρα Ασφάλειας στους αυριανούς πολίτες. Με αυτό τον τρόπο θα μας δοθεί η δυνατότητα να συμβάλλουμε ουσιαστικά και πρακτικά στην οδηγική εκπαίδευση μαθητών και πολιτών. Να μην υποτιμούμε τη συμβολή της εκπαίδευσης στην προσπάθεια της πολιτείας για την πρόληψη και αναβάθμιση των πολιτικών δημοσίας υγείας στη χώρα μας, αφού μέσα στα σχολεία διοργανώνονται συχνά δράσεις με στόχο να περιοριστεί όσο γίνεται η απώλεια ανθρώπων και να προασπιστεί η υγεία τους στον τομέα της πρόληψης των οδικών ατυχημάτων.

Σε αυτό μας το εγχείρημα έχουμε την αμέριστη συμπαράσταση του Εμπορικού Επιμελητηρίου Μυτιλήνης, που θα είναι συνδιοργανωτής της εκδήλωσης, καθώς και την άμεση ανταπόκριση δημόσιων φορέων και ιδιωτών, εμπλεκόμενων με το θέμα της οδικής ασφάλειας, οι οποίοι συμμερίζονται την άποψή μας ότι η οδική ασφάλεια είναι Εθνική Ανάγκη και όχι πολυτέλεια. Προτεραιότητα όλων μας είναι η ενίσχυση της κυκλοφοριακής αγωγής, της υπεύθυνης οδήγησης και της ευγένειας στους δρόμους.

Αυτό που κάνουμε για την πρόληψη και την εκπαίδευση είναι για το αύριο.

 

ΤΕΤΑΡΤΗ 3 Μαΐου 2017 ώρα 18:30 στο Επιμελητήριο Λέσβου

Μοιράσου το άρθρο!