Εκπαίδευση

23/10/2014 - 07:05

Οι μαθητές στον Παπάδο στριμώχνονται.... Ακούει ο Υπουργός;

Α

ξιότιμε Κύριε Υπουργέ,
Επικοινωνούμε μαζί σας, διά της παρούσης επιστολής, προκειμένου να θέσουμε υπ’ όψιν σας την έντονη ανησυχία, τον προβληματισμό αλλά και την δυσαρέσκεια εκ μέρους όλων των γονέων του Σχολείου μας, λόγω της κατάσταση η οποία έχει διαμορφωθεί στο Δημοτικό Σχολείο Παπάδου, σε ότι αφορά την Β’ Τάξη.
Η φετινή Β’ Τάξη αποτελούμενη από 26 μαθητές δεν χωρίστηκε σε δύο τμήματα, όπως είχε συμβεί με την αντίστοιχη Α’ Τάξη, τη περσινή Σχολική χρονιά, η οποία είχε τον ίδιο αριθμό μαθητών. Αξίζει να σημειωθεί ότι μεταξύ των συγκεκριμένων 26 μαθητών συγκαταλέγονται δύο (2) μαθητές με σοβαρά μαθησιακά προβλήματα, σε βαθμό που να χρήζουν Παράλληλης Στήριξης (όπως συνέβη και πέρυσι). Επίσης, υπάρχουν έξι (6) μαθητές Ρομά και τρεις (3) μαθητές με διάγνωση από το ΚΕΔΔΥ, τα οποία παρακολουθούν Τμήμα Ένταξης.
Κατόπιν όλων των προαναφερθέντων ειδικών καταστάσεων και δυσκολιών που επικρατούν στην εν λόγω Τάξη, θεωρούμε ότι ο χωρισμός της σε δύο Τμήματα κρίνεται απαραίτητη, τόσο για την εύρυθμη λειτουργία του, όσο και για την απρόσκοπτη πρόοδο όλων των μαθητών και ειδικότερα εκείνων που αντιμετωπίζουν Ειδικές Μαθησιακές Δυσκολίες.
Τέλος, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι δεν παρακάμψαμε, ούτε κατ’ ελάχιστον την ιεραρχία διαβιβάζοντας το αίτημά μας τόσο εγγράφως όσο και δια ζώσης με την ακόλουθη σειρά:
1.    Δ/ΝΤΡΙΑ Α’/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ Ν. ΛΕΣΒΟΥ, ΑΡ.ΠΡΩΤ 7/15-09-2014
2.    ΣΧΟΛΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΕΙΔ. ΑΓΩΓΗΣ Α’/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ Ν. ΛΕΣΒΟΥ, ΑΡ.ΠΡΩΤ 7/15-09-2014
3.    ΣΧΟΛΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΟ Α’/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ 1Ης ΕΚΠ/ΚΗΣ ΠΕΡΙΦ. ΛΕΣΒΟΥ, 15-09-2014
4.    ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΤΡΙΑ ΕΚΠ/ΣΗΣ Β. ΑΙΓΑΙΟΥ, 20-10-2014
Ευελπιστώντας σε μια Παιδαγωγική-Ανθρωπιστική επίλυση του προβλήματος και όχι σε μια απλή Διοικητική αντιμετώπισή του, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη συνεργασία.
Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε περαιτέρω διευκρίνιση ή πληροφορία.
Με τα τιμής, ο Πρόεδρος και τα μέλη του ΔΣ του Συλλόγου.
     Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ                                      Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ  
      

  ΝΤΙΝΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ                                               ΒΟΥΡΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
 

Μοιράσου το άρθρο!