Εκπαίδευση

06/10/2015 - 12:46

Ολοκλήρωση Ευρωπαϊκής Γιορτής των Πουλιών - EUROBIRDWATCH 2015

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το παιδικό εργαστήρι που διοργανώθηκε για τη γιορτή των πουλιών στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Μυτιλήνης με τη συνεργασία της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας. Με τη συμμετοχή πολλών παιδιών, αλλά και τη στήριξη των γονιών τους, οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν για το πλούσιο φυσικό περιβάλλον του νησιού της Λέσβου, τη χλωρίδα και την πανίδα, με έμφαση στην ορνιθοπανίδα.

 Στη Λέσβο έχουμε την ευκαιρία να παρατηρήσουμε περισσότερα από 300 είδη πουλιών γεγονός που την κατατάσσει στα hotspots πανευρωπαικού ενδιαφέροντας για τους λάτρεις της παρατήρησης πουλιών. Στο νησί μας μπορούμε να συναντήσουμε πολλά είδη οικοσυστημάτων όπως υγρότοποι, πευκοδάση, αγροτικά και φρυγανικά οικοσυστήματα, σε αραιά δρυοδάση και μεσογειακά λιβάδια, ενώ η ύπαρξη μιας ακτογραμμής 370 χλμ και η στρατηγική θέση του νησιού στο Β. Αιγαίο καθιστά τη Λέσβο στρατηγικής σημασίας προορισμό για τη μετανάστευση των πουλιών που βρίσκεται σε έξαρση αυτές τις ημέρες.

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Μυτιλήνης επιχειρεί μέσω των δράσεων της να εξοικειώσει τους πολίτες της Λέσβου με το χώρο της, χώρο πολιτισμού και γνώσης καθώς και να προσελκύσει αναγνωστικό κοινό από ευρύτερες ομάδες πληθυσμού. Εκδηλώσεις σαν και αυτή έχουν στόχο να δημιουργήσουμε νέα πρότυπα συμπεριφοράς σε παιδία και ενήλικες, στις ομάδες και την κοινωνία στο σύνολό της, τα οποία να συμβαδίζουν με την ύπαρξη ενός περιβάλλοντος βιώσιμου και αντάξιου του πολιτισμού μας.

 

 

Μοιράσου το άρθρο!