Εκπαίδευση

22/06/2012 - 08:22

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ: Την άλλη εβδομάδα οι βαθμολογίες

Αγώνας δρόμου από το υπουργείο Παιδείας προκειμένου να δημοσιευθούν τη Δευτέρα οι επιδόσεις των μαθητών. Το αργότερο μέχρι Τετάρτη οι ανακοινώσεις. Εως τις 5 Ιουλίου η προθεσμία για το μηχανογραφικό.

Την επόμενη εβδομάδα (και κατά πάσα πιθανότητα τη Δευτέρα) θα ανακοινωθούν οι βαθμολογικές επιδόσεις των υποψηφίων στις πανελλαδικές εξετάσεις, σύμφωνα με τον προγραμματισμό του υπουργείου Παιδείας.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες κάνουν προσπάθειες να ανακοινώσουν τα αποτελέσματα τη Δευτέρα, αλλά σε περίπτωση που υπάρξουν κάποια κωλύματα, θα στείλουν τους βαθμούς στα λύκεια το αργότερο έως την Τετάρτη 27 του μήνα.

Στο μεταξύ, οι υποψήφιοι κάθονται σε «αναμμένα κάρβουνα», καθώς πρέπει να συμπληρώσουν το μηχανογραφικό τους δελτίο έως τις 5 Ιουλίου, και βέβαια κανείς δεν θέλει να προβεί σε αυτή την κίνηση εάν δεν έχει τους βαθμούς στα χέρια του.

Ολοι οι μαθητές περιμένουν με αγωνία την ανακοίνωση των βαθμολογιών, αφού τα μόρια που κατέκτησαν θα αποτελέσουν και την πυξίδα προκειμένου να συμπληρώσουν τις σχολές που επιθυμούν στο μηχανογραφικό τους.

Υπενθυμίζεται ότι όλοι οι μαθητές πρέπει να έχουν λάβει τον προσωπικό κωδικό ασφαλείας προκειμένου να καταθέσουν ηλεκτρονικά το μηχανογραφικό τους.

Επίσης, οι μαθητές και οι οικογένειές τους θα πρέπει να έχουν υπόψη ότι η προθεσμία για την κατάθεση του μηχανογραφικού δελτίου (έως 5 Ιουλίου) είναι αποκλειστική και, επίσης, όταν το δελτίο οριστικοποιηθεί και σταλεί, δεν μπορεί πια να γίνει καμία αλλαγή.

Χθες, το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε και τις ημερομηνίες για την υποβολή ηλεκτρονικής αίτησης και μηχανογραφικού δελτίου για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ειδικών κατηγοριών (Ελληνες του εξωτερικού, αλλοδαποί - αλλογενείς, άτομα που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις).

Υποβολή Η ηλεκτρονική υποβολή θα γίνει μέσω της ιστοσελίδας του υπουργείου www.minedu.gov.gr. Συγκεκριμένα:

1. Η ηλεκτρονική υποβολή της αίτησης συμμετοχής και του μηχανογραφικού δελτίου για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση έτους 2012, των ακόλουθων ειδικών κατηγοριών:

  • Ελληνες του εξωτερικού, από Δευτέρα 9 Ιουλίου 2012 μέχρι και Κυριακή 15 Ιουλίου 2012.
  • Αλλοδαποί - αλλογενείς, από Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012 μέχρι και Κυριακή 22 Ιουλίου 2012.

2. Οι υποψήφιοι που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις και κατέχουν πιστοποιητικό διαπίστωσης της πάθησης από τις αρμόδιες επταμελείς επιτροπές που είχαν συσταθεί σε συγκεκριμένα δημόσια ή πανεπιστημιακά νοσοκομεία, προκειμένου να εισαχθούν στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση έτους 2012, θα κληθούν να υποβάλουν ηλεκτρονικά, μέσω διαδικτύου, μηχανογραφικό δελτίο, τον Σεπτέμβριο, σε ημερομηνίες που θα ανακοινωθούν από το υπουργείο Παιδείας το τελευταίο δεκαήμερο του Αυγούστου.

Μοιράσου το άρθρο!