Εκπαίδευση

09/06/2017 - 06:12

«Ποδηλατώντας στη φύση» στο Γυμνάσιο Θερμής Λέσβου

Στα πλαίσια περιβαλλοντικού σχολικού προγράμματος με θέμα «Ποδηλατώντας στη φύση», που εκπονήθηκε στο Γυμνάσιο Θερμής με υπεύθυνο καθηγητή τον κ. Λασκαρίδη Ιγνάτιο, ο οποίος είναι και πρόεδρος του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου, σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε εντός του αύλειου χώρου του σχολείου ποδηλατική διαδρομή 300 μέτρων  με τεχνητά εμπόδια μικρής δυσκολίας.

Σκοπός της κατασκευής της διαδρομής είναι η γνωριμία των παιδιών με το άθλημα της ορεινής ποδηλασίας και η εξοικείωση με τα εμπόδια που υπάρχουν στο φυσικό περιβάλλον.

Τα παιδία που πήραν μέρος στο πρόγραμμα με τη βοήθεια του υπεύθυνου καθηγητή αλλά και των μελλών του Πο.Συ.Λε. σε διάστημα 3 μηνών ετοίμασαν την ποδηλατική διαδρομή η οποία είναι πλέων ανοιχτή σε όλους τους μαθητές, αλλά και σε κάθε επισκέπτη του σχολείου, μιας και οι χώροι άθλησης του Γυμνάσιου Θέρμης είναι ανοιχτοί όλο το χρόνο για όλους.

Πρέπει να σημειωθεί ότι παρόμοια δράση δεν έχει υλοποιηθεί ξανά στην Ελλάδα και για μια ακόμη φορά η Λέσβος πρωτοπορεί σε ποδηλατικό επίπεδο.

Εκ μέρους του ΔΣ του Πο.Συ.Λε. θέλουμε να συγχαρούμε τον υπεύθυνο καθηγητή του προγράμματος κ. Λασκαρίδη Ιγνάτιο καθώς και την Διευθύντρια του σχολείου κ. Ειρήνη Π. Βίδη που συναίνεσε στην υλοποίηση.

Εκ μέρους του Πο.Συ.Λε.

Ανεζίνος Τάκης

Αντιπρόεδρος 

Μοιράσου το άρθρο!