Εκπαίδευση

28/08/2017 - 19:51

Πολλά μπράβο και σε μαθητές και σε καθηγητές - Επιτυχίες για το Κοινωνικό Φροντιστήριο Δήμου Λέσβου

Η Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Λέσβου, κα Αναστασία Αντωνέλλη, κάνει γνωστά τα εξής: 

 
Ως γνωστόν, εδώ και τέσσερα χρόνια, λειτουργεί το Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Λέσβου, το οποίο έχει δικαίως κερδίσει την εμπιστοσύνη γονέων και παιδιών, που ανήκουν στις ευάλωτες ομάδες. Σε αυτό κατά το προηγούμενο σχολικό έτος 2016-2017 φοίτησαν 92 μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου. Από αυτούς, δέκα μαθητές του Γενικού Λυκείου και τρείς των ΕΠΑΛ, ήταν μαθητές της Γ! Λυκείου.
 
Φέτος μπορούμε όλοι να καμαρώνουμε την 100% επιτυχία των μαθητών μας του Γενικού Λυκείου και την  επιτυχία των μαθητών μας των ΕΠΑΛ, που φοίτησαν στο Κοινωνικό μας Φροντιστήριο και  εισήχθησαν στις σχολές: Φιλολογίας Πάτρας, Κοινωνικής Διοίκησης & Πολιτικής Επιστήμης  Δ.Π. Θράκης Κομοτηνή , Φιλοσοφικών & Κοινωνικών Σπουδών Παν. Κρήτης Ρέθυμνο, Ιστορίας & Αρχαιολογίας Παν. Κρήτης Ρέθυμνο, Παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπαίδευσης Φλώρινα,  Κινηματογράφου ΑΠΘ, Διαχείρισης Περ. & Φυσικών Πόρων Παν. Πατρών Αγρίνιο, Βιβλιοθηκονομίας & Συστημάτων Πληροφόρησης Θες/νίκη ΤΕΙ, Δασοπονίας & Διαχείρισης Φυσικού  Περιβάλλοντος ΤΕΙ Καρπενήσι, Αρχιτεκτονικής Τοπίου ΤΕΙ Δράμας, Τεχνολόγων Γεωπόνων ΤΕΙ Ηράκλειο  Κρήτης και Πολιτικών  Μηχανικών Πάτρα  ΤΕΙ. 
 
Τα αποτελέσματα των Πανελληνίων επιβεβαίωσαν ότι όταν υπάρχει η θέληση των μαθητών για μάθηση και η διάθεση των καθηγητών για προσφορά, τότε η δουλειά που γίνεται σε ένα Κοινωνικό Φροντιστήριο μπορεί να είναι σωτήρια για τα παιδιά των οικογενειών που πλήττονται από την φτώχια προκειμένου να μην στερηθούν το εισιτήριο για την Τριτοβάθμια εκπαίδευση. 
Μέσα απ’ την καρδιά μας ένα Μεγάλο Μπράβο, τόσο στους επιτυχόντες, όσο και σ’ αυτούς που προσπάθησαν αλλά δεν τα κατάφεραν. Γιατί είναι σημαντικό να τολμάς και να δουλεύεις για το όνειρο σου, ακόμα και εάν δεν το πραγματώνεις με την μια. Η επιμονή και η δουλειά, έχει αποδειχθεί ότι δικαιώνουν πάντα στην ζωή. 
 
Θερμά συγχαρητήρια όμως για την δουλειά τους και στους καθηγητές που στήριξαν πέρσι  το Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Λέσβου (μιας και δυστυχώς ματαιώθηκε η τελετή της βράβευσης τους που είχαμε ορίσει για 15 του Ιούνη που μας πέρασε, λόγω του σεισμού). 
Ένα Μεγάλο Δημόσιο Ευχαριστώ στους εκπαιδευτικούς: Ευαγγελία Απλαδά Φιλόλογο, Δέσποινα Βαγιάννη Φιλόλογο, Γεώργιο Δελή Φυσικό, Ειρήνη Καφετζή Φυσικό, Γεωργιο Κουτρή Φυσικό,  Βασιλική Κουτσκουδή Πληροφορικής,  Μαρία Κυριακού Φιλόλογο, Ελενα Παπαδοπούλου Φιλόλογο,  Ιωάννη Παπάζογλου Φιλόλογο,  Ευαγγελία Πολυχρόνη Μαθηματικό, Γεώργιο Πουλή Φυσικό, Σίμο Μάριο Γεωπόνο,  Μαρίνα Σταμάτη Πληροφορικής,  Ελένη Τσαούσογλου Φιλόλογο και Μιχάλη Τυρανή Φιλόλογο. Χωρίς την πολύτιμη βοήθεια τους δεν θα είχαμε Κοινωνικό Φροντιστήριο. 
 
Και την νέα Σχολική χρονιά  θέλουμε να δώσουμε την δυνατότητα στα παιδιά των απόρων δημοτών μας να έχουν πρόσβαση στο δικαίωμα τους στην γνώση.
Έτσι, προσκαλούμε τους εκπαιδευτικούς που θέλουν να προσφέρουν εθελοντικά την διδασκαλία τους, στο Κοινωνικό μας Φροντιστήριο, να μας το δηλώσουν από αύριο Τρίτη 29 Αυγούστου μέχρι την Παρασκευή 8 Σεπτέμβρη 2017, στα τηλέφωνα του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Λέσβου 22510-27501 εσωτερικ. 1, στην υπεύθυνη κα Λαγουτάρη Βασιλική, τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, προκειμένου έγκαιρα και φέτος να καταφέρουμε μαζί να συνεχίσουμε την λειτουργία της  δομής μας αυτής, που αποδεικνύεται πολύτιμη. 
 
 
 
 
 

Μοιράσου το άρθρο!