Εκπαίδευση

07/10/2011 - 20:21

Σεμινάριο Γονέων από τη "Πνοή"

Το Κέντρο Πρόληψης και Συμβουλευτικής «Πνοή» στα πλαίσια των προγραμμάτων πρόληψης και προαγωγής της ψυχικής υγείας που υλοποιεί κάθε εξάμηνο με την έγκριση του Οργανισμού Κατά των Ναρκωτικών, πρόκειται να πραγματοποιήσει σεμινάριο γονέων στη Μυτιλήνη. Μέσα από την υλοποίηση του σεμιναρίου οι γονείς θα έχουν τη δυνατότητα να μιλήσουν για τους φόβους, τα συναισθήματα και τις ανησυχίες που έχουν για το μεγάλωμα των παιδιών τους, να μοιραστούν σκέψεις, αγωνίες και προβληματισμούς, να κατανοήσουν συμπεριφορές και να καλλιεργήσουν δεξιότητες που θα τους στηρίζουν στο έργο τους. Οι συνθήκες κρίσης που η ελληνική κοινωνία βιώνει σε πολλαπλά επίπεδα το τελευταίο διάστημα, καθιστούν την ανάγκη στήριξης των γονέων στο ρόλο τους ακόμη πιο επιτακτική.

Ενδεικτικά θέματα: - Ο ρόλος του γονέα στο μεγάλωμα των παιδιών - Χαρακτηριστικά και ανάγκες παιδικής και εφηβικής ηλικίας - Σκοποί της αρνητικής συμπεριφοράς του παιδιού - Η σειρά γέννησης των παιδιών στην οικογένεια. Οι σχέσεις ανάμεσα στ΄ αδέλφια-ζήλεια - Η οριοθέτηση της συμπεριφοράς του παιδιού. Ο αρκετά καλός γονιός - Η επικοινωνία στην οικογένεια - Πορεία ζωής-Αυτοεκτίμηση - Σεξουαλική διαπαιδαγώγηση, σεξουαλική υγεία - Σχέσεις ζευγαριών - Εξαρτήσεις Το σεμινάριο θα πραγματοποιείται κάθε Πέμπτη στις 11 το πρωί στο χώρο του Κέντρου Πρόληψης (Kαβέτσου 44 2ος όροφος) και θα ολοκληρωθεί σε 12 δίωρες συναντήσεις. Πρώτη συνάντηση στις 13 Οκτώβρη 2011.

Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο: 22510-20600 έως τις 12 Οκτώβρη.

Υπεύθυνοι Σεμιναρίου: Δέσποινα Σαμοθρακή, Κοινωνική Λειτουργός Ελένη Καραγεωργίου, Κλινική και Κοινωνική Ψυχολόγος, MSc, Ma

Μοιράσου το άρθρο!