Εκπαίδευση

11/10/2017 - 16:55

Στο Πλωμάρι οι μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου ακόμη περιμένουν... Καταγγελία γονέων

Η

αρχική πρόβλεψη για την ολοκλήρωση των εργασιών ήταν 3 εβδομάδες από την έναρξη του σχολικού έτους.

Καθώς όμως ξεκίνησε η τοποθέτηση των λυόμενων αιθουσών, έκπληκτοι οι γονείς των παιδιών του 1ου Δημοτικού Σχολείου Πλωμαρίου, διαπιστώσαμε ότι τοποθετήθηκαν μόνο 4 container από την Υπατη Αρμοστία του ΟΗΕ, ακατάλληλα με βάση τη νομοθεσία για σχολική χρήση, και σε διάταξη τελείως διαφορετική από αυτήν που είχε συμφωνηθεί.

Μετά τις εύλογες διαμαρτυρίες μας, οι αντιδήμαρχοι κύριοι Κατσαρός και Κατσαβέλης, επισκέφτηκαν το Πλωμάρι και από κοινού συμφωνήθηκε η τοποθέτηση 2 ακόμη λυόμενων αιθουσών (σύμφωνες με τις προδιαγραφές ) και η συνένωση 2 container ώστε να δημιουργηθεί και μία τρίτη κατάλληλη αίθουσα.

Συμφωνήθηκε επίσης η χωροταξία του νέου σχολείου αλλά και η παράταση του χρόνου ολοκλήρωσης του έργου κατά μία εβδομάδα - σύνολο 4 εβδομάδες από την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Διανύουμε ήδη την 5η εβδομάδα από την 11η Σεπτεμβρίου και παρ' όλα αυτά στο σχολείο μόλις ολοκληρώνονται οι εργασίες συγκόλλησης των 2 container, ενώ υπολείπονται ακόμη κάποιες τσιμεντώσεις, η σύνδεση των τουαλετών με το δίκτυο ύδρευσης και αποχέτευσης, η περίφραξη που θα χωρίσει τον αύλιο χώρο του δημοτικού από αυτόν του γυμνασίου - λυκείου, η αποκατάσταση των εξωτερικών κιγκλιδωμάτων που παρουσιάζουν κενά ( αρκετά για να χωρέσει ένα παιδάκι δημοτικού και να πέσει από ύψος 3,5 μέτρων) η τοποθέτηση της στέγης (ελενίτ) στις 2 λυόμενες αίθουσες και φυσικά η απομάκρυνση των μπάζων και ο καθαρισμός των αιθουσών. Εξάλλου πρέπει να ακολουθήσει η μεταφορά των επίπλων και του λοιπού εξοπλισμού από το χτυπημένο από το σεισμό κτήριο του 1ου Δημοτικού Σχολείου.

Όλα αυτά πραγματικά φαίνονται πολλά και με το ρυθμό που γίνονται οι εργασίες φαίνονται ακόμη περισσότερα.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες ούτε και στην αρχή της 6ης εβδομάδας. Οι προσπάθειες μας να επικοινωνήσουμε με τους αρμόδιους αντιδημάρχους βαίνουν άκαρπες. Επίσημη ενημέρωση για την πορεία των εργασιών δεν έχουμε, ούτε για το πότε επιτέλους θα πάνε τα παιδιά μας στο σχολείο σε πρωινή βάρδια. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, διαβάζουμε σε εφημερίδες, ακούμε στο ραδιόφωνο ότι όλα έχουν τακτοποιηθεί και το σχολείο μας λειτουργεί από 9/10 , από 11 /10 και άλλα τέτοια ανυπόστατα. Βλέπουμε φιέστες και για το σχολείο της Βρίσας (που φυσικά είχε πολύ μεγάλη ζημιά και φυσικά έπρεπε να ολοκληρωθεί γρήγορα, αφού η λειτουργία του έχει και συμβολικό - ψυχολογικό χαρακτήρα για τους κατοίκους του εν λόγω χωριού ), ακούμε αντιδημάρχους να καμαρώνουν για το πόσο γρήγορα και αποτελεσματικά κινήθηκε ο δήμος στο θέμα των σχολείων και δεν μπορούμε παρά να νιώθουμε παραμελημένοι αφ' ενός, εξοργισμένοι αφ' ετέρου.

Τέσσερις μήνες έχουν περάσει από το σεισμό και τα παιδιά μας φιλοξενούνται ακόμη σε απογευματινή βάρδια στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Πλωμαρίου.

Πότε λοιπόν θα μπούμε σε κανονικούς ρυθμούς ; Πριν τα Χριστούγεννα ή μετά ; Από την άλλη έχουμε ακόμα κενά σε δασκάλους και ας πέρασε ήδη 1 μήνας από την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Καλούμε, λοιπόν όλους τους αρμόδιους, να επισπεύσουν τις εργασίες και να σταματήσουν να διαρρέουν ψευδείς ειδήσεις στα ΜΜΕ, οι δε δημοσιογράφοι καλό είναι να διασταυρώνουν αν αυτά που γράφουν και λένε είναι αλήθεια ή όχι . Αν έστω και τώρα δεν εισακουστούμε, σύντομα το ποτήρι της υπομονής μας θα ξεχειλήσει και οι κινητοποιήσεις μας θα είναι μαζικές και έντονες.

Εκ του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Πλωμαρίου

Μοιράσου το άρθρο!