Εκπαίδευση

04/10/2012 - 13:00

Στρατηγική Συνεργασία Πανεπιστημίου Αιγαίου και Greek Challenge

Στρατηγική Συνεργασία Πανεπιστημίου Αιγαίου και Greek Challenge

yle="text-align: justify; ">Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου (ΠΑ) και η ομάδα GREEK CHALLENGE (GC) υπέγραψαν στις 11 Σεπτεμβρίου 2012 μνημόνιο στρατηγικής συνεργασίας σηματοδοτώντας μια νέα προσέγγιση  στην  ανάπτυξη του αθλήματος της ιστιοπλοΐας στην Ελλάδα.

Στόχος αυτής της συνεργασίας  είναι η συμμετοχή  της νεολαίας  και των φοιτητών του Πανεπιστημίου  σε ειδικευμένα προγράμματα ιστιοπλοΐας  που θα διδαχθούν από διακεκριμένους  διεθνείς και  έλληνες θρύλους της ιστιοπλοΐας.

Επιπλέον,  το ΠΑ θα υποστηρίξει την GC στη διεκδίκηση διοργάνωσης των διεθνών αγώνων ιστιοπλοΐας όπως το America’s Cup World Series στην Ελλάδα και την ομάδα ιστιοπλοΐας της.

Η GC και το ΠΑ  δεσμεύονται  για τη δημιουργία μαθημάτων ιστιοπλοΐας, ως μέρος του προγράμματος   θερινών  σχολείων  του Πανεπιστημίου και την ανάπτυξη μαθημάτων που θα προετοιμάσουν  τους μελλοντικούς  επαγγελματίες  ιστιοπλόους  για τον ανταγωνιστικό κόσμο του America’s Cup, Volvo Ocean Race, κλπ.
 

Ο Πρύτανης Πάρις Τσάρτας δήλωσε:

«Η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Αιγαίου, ,  αποφάσισε τη συνεργασία του Πανεπιστημίου Αιγαίου με την “GREEK CHALLENGE”, στην προσπάθεια ανάληψης του αγώνα Ιστιοπλοΐας America’s Cup World Series από την Ελλάδα, θεωρώντας ότι, λόγω της ιδιαίτερης θέσης που κατέχει, είναι επιστημονικά και χωρικά το πλέον κατάλληλο  Ίδρυμα για μια τέτοιου είδους συνεργασία.

Ελπίζουμε ότι η προσπάθεια θα ολοκληρωθεί θετικά, για το καλό της νησιωτικής Ελλάδας καθώς και του Ελληνικού πολιτισμού και τουρισμού»

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της GREEK CHALLENGE, Σωτήρης Μπουζέας δήλωσε:
«Το ακαδημαϊκό προσωπικό και υποψήφιοι διδάκτορες του Πανεπιστημίου Αιγαίου έχουν εργαστεί και  υποστηρίξει τη προσπάθεια διεκδίκησης και διοργάνωσης διεθνών αγώνων ιστιοπλοΐας στο Αιγαίο κατά το παρελθόν έτος.
Η γνώση τους σε θέματα θαλάσσιου τουρισμού έχει βοηθήσει τη GC να εντοπίσει τις τοποθεσίες με τις απαραίτητες προϋποθέσεις  για τη φιλοξενία τέτοιων αγώνων με περιβαλλοντολογικά φιλικό   και  οικονομικά και κοινωνικά βιώσιμο  τρόπο. Επίσης, μελέτησαν  τις επιπτώσεις και τα οφέλη από την τέλεση των αθλητικών αυτών γεγονότων για  την Ελλάδα σε πολιτιστικό, οικονομικό, υλικοτεχνικό και κοινωνικό επίπεδο.

Η GC έχει δημιουργήσει ένα σύνολο φορέων  και ιδρυμάτων που μοιράζονται το όραμα της για τη μελλοντική ανάπτυξη του αθλήματος της ιστιοπλοΐας στην Ελλάδα, μέσω διεθνών αγώνων ιστιοπλοΐας με υψηλή τεχνολογική κατάρτιση, όπως το America’s Cup. Οργώνουμε τις θάλασσες  για 5000 χρόνια και όλα ξεκίνησαν στο Αιγαίο, είναι καιρός  το ποιο σημαντικό έπαθλο της παγκόσμιας αγωνιστικής  ιστιοπλοΐας  να έρθει στο κατώφλι του Ποσειδώνα.


Πιστεύουμε ότι η νέα γενιά ιστιοπλόων που θα συμμετάσχουν στα μαθήματα ιστιοπλοΐας του Θερινού Σχολείου θα ενισχύσει την ικανότητά μας να είμαστε πιο ανταγωνιστικοί  μέλλον»

Μοιράσου το άρθρο!