Εκπαίδευση

27/01/2015 - 12:32

Συμμετοχή του Επαγγελματικού Λυκείου Καλλονής στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Leonardo Da Vinci

Σ

τα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Leonardo Da Vinci, επιχορηγούμενου από το ΙΚΥ, το Επαγγελματικό Λύκειο Καλλονής επισκέφτηκε τον εταίρο-συνεργάτη της Oλλανδίας κατά την περίοδο 13-18 Ιανουαρίου 2015.

Η αποστολή αποτελούμενη από δύο καθηγητές, τον κ. Λούκο Αντώνη και την κ. Αξιομακάρου Μαρία, και τέσσερις μαθητές, τις Αναστασίου Εύα και Ματθαίου Στέλλα και τους Χατζηχρήστουυ Γιάννη και Μπερτένη Σταύρο, πήρε μέρος στις εργασίες της τέταρτης συνάντησης με τους εταίρους του προγράμματος -  το σχολείο της Ισπανίας και τις επιχειρήσεις από τη Γερμανία, την Ολλανδία κα την Ιρλανδία.

Στόχος του προγράμματος LEB (Linking Education and Business) είναι να γεφυρώσει το χάσμα ανάμεσα στον κόσμο της εκπαίδευσης και των επιχειρήσεων. Έτσι, με τη συνεργασία όλων των εταίρων δημιουργείται εικονική επιχείρηση τουρισμού που θα αναπτύξει ένα πακέτο περιβαλλοντικό, με βάση την περιπέτεια και τη δράση.

Η πρώτη συνάντηση έγινε στην πόλη Onil της Ισπανίας το Νοέμβρη του 2013 και τον Απρίλη του 2014 οι εταίροι μας επισκέφτηκαν τη Λέσβο. Οι εργασίες έγιναν στο χώρο του Επαγγελματικού Λυκείου Καλλονής και οι επισκέπτες ξεναγήθηκαν σε χώρους περιβαλλοντικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος σε όλη σχεδόν τη Λέσβο – Σίγρι, Μόλυβος, Μονή Λειμώνος, Μυτιλήνη, Σκάλα Καλλονής. Τον Οκτώβρη του 2014 χώρα υποδοχής ήταν η Γερμανία και οι εργασίες έγιναν στην πόλη Frankenblick, έδρα της Γερμανικής επιχείρησης. Το Μάρτη του 2015 το Επαγγελματικό Λύκειο Καλλονής θα μεταβεί στην Ιρλανδία για την τελευταία συνάντηση με τους εταίρους μας.

Μόνο θετικές είναι οι εμπειρίες που έχουν αποκομίσει μαθητές και εκπαιδευτικοί του Σχολείου από τη συμμετοχή στο πρόγραμμα. Εκτός από τον εμπλουτισμό των γνώσεων και την ανάπτυξη της πρωτοβουλίας των μαθητών, σημαντική είναι η προαγωγή της ευρωπαϊκής κουλτούρας, της συνεργασίας και της φιλίας μεταξύ λαών της Ευρώπης, σε ένα περιβάλλον που χαρακτηρίζεται από την πολυπολιτισμικότητα και τη διαφορετικότητα, και απαιτεί την καλλιέργεια της εξωστρέφειας εκ μέρους της εκπαίδευσης.

 

Επαγγελματικό Λύκειο Καλλονής

Μοιράσου το άρθρο!